Del 24 d'octubre al 21 de novembre del 2007 es van realitzar les activitats del cicle Espais de la Guerra Civil a Cambrils: el Castell de Vilafortuny, el Parc Samà, el refugi del carrer Creus... formen part de la recuperació de la memòria històrica de la Guerra Civil a Cambrils

Aquest cicle continuava la línia de treball encetada l'any 2006 sobre l'Hospital de Sang de Cambrils.

El castell de Vilafortuny, el Parc Samà, el molí de les Tres Eres, el cementiri municipal, la Torre del Port, el refugi del carrer Creus, moltes cases i masos particulars, mas d'en Bosch, l'ermita de la Mare de Déu del Camí, l'ermita de mas d'en Bosch... Diferents indrets del terme municipal de Cambrils van tenir un ús diferent durant la Guerra Civil.

Eren llocs on es prenien decisions polítiques, s'acollia refugiats, s'entrenava soldats i brigadistes, es transportavem ferits, municions, soldats i familiars, es defensava la població civil contra els bombardejos franquistes, es donava suport a l'Hospital de Sang de Cambrils...

Gràcies als testimonis orals i als documents hem pogut conèixer diferents vivències relacionades amb aquests indrets. Una petita mostra la podeu veure en les exposicions virtuals Refugiats de guerra a Cambrils, Menjar en temps de guerra i Soldats i brigadistes a Cambrils.

També podeu visualitzar el reportatge Els refugis antiaeris de Cambrils, produït l'any 2007 per l'Arxiu Municipal de Cambrils, el Museu d'Història de Cambrils i Ràdio Televisió de Cambrils, en el qual podreu escoltar el testimoni de persones que durant la guerra civil van utilitzar els diferents refugis públics i privats que els cambrilencs van construir en diferents llocs del terme.

Organització:

· Arxiu Municipal de Cambrils
· Museu d'Història de Cambrils
· Biblioteca Pública Municipal de Cambrils.

Amb la col·laboració de:
· TVCambrils

Amb el suport de:
· Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya.