Consells de guerra, condemnes a mort, confiscació de propietats, presó, exili... La victòria de 1939 dels militars aixecats contra la II República va provocar que les autoritats franquistes exercissin arreu una repressió, en diferents graus, que ha quedat en la memòria col·lectiva. Cambrils no n’és cap excepció.
I les properes setmanes, en el Cicle de Memòria de Tardor, es donaran a conèixer alguns d’aquests casos i el context general en què es produïen. El cicle “La repressió de la memòria” permet així a l’Arxiu Municipal de Cambrils i al Museu d’Història de Cambrils continuar aportant
elements per conèixer i valorar el patrimoni cultural en aspectes poc coneguts de la història contemporània del municipi.
Tot plegat forma part de la línia de recerca i divulgació sobre memòria històrica que ambdues institucions desenvolupen dins de la seva programació. Des de l’any 2006, any rere any, aquests cicles de memòria de tardor obtenen una excel·lent resposta de la ciutadania. Aquesta és doncs la dissetena edició d’un Cicle de Memòria de Tardor organitzat conjuntament pel Museu d’Història de Cambrils i per l’Arxiu Municipal de Cambrils, en coordinació amb les àrees de Cultura i Promoció econòmica, Govern Obert i Participació ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils.
La programació compta amb el suport del Campus Extens de la URV i de la Diputació de Tarragona, a més de la col·laboració del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.