Cambrils gastronomia
Cambrils Gastronomia
El mar i la terra han estat sempre generosos amb Cambrils. Aquests ens regalen productes de la més alta qualitat.
El dinamisme, la tradició, la innovació i l'enginy han portat a la cuina de Cambrils a ocupar una posició privilegiada dins del món de la gastronomia amb una oferta variada al servei dels paladars més exigents.
Dins del concepte de GASTRONOMIA s'hi amaguen realitats molt diverses. A través de gastronomia d'un país es pot, fins i tot, endevinar la personalitat del mateix.
Gastronomia és cultura, és tradició i innovació, és història i modernitat, són trajectòries professionals ben diverses, és salut i benestar, és símbol de la riquesa de la terra i del mar així com de la creativitat dels seus habitants, és economia, és identitat i mestissatge i és l'art de la restauració i el plaer dels sentits.
Pocs són els àmbits de la nostra vida que no es relacionen directa o indirectament amb aquest terme. Aquesta RELACIÓ és encara més evident en indrets com CAMBRILS.
Posar al descobert aquesta SINTONIA és la manera més breu i senzilla per explicar l'encert del projecte que us exposem a continuació.
Promocionar la singularitat i l'excel·lència de l'oferta gastronòmica de Cambrils des d'un punt de vista integral. Donant a conèixer tots els recursos que ens són propis:
- Productes de la terra
- Productes del mar
- Gastronomia
- Territori
El prestigi de la vessant gastronòmica de Cambrils és reconeguda per tothom. Cambrils és un dels municipis que concentra dins de la geografia de Catalunya, més restaurants per metre quadrat. Aquest lideratge no s'entén només en termes quantitatius sinó també qualitatius. Una estrella Michelin, la Medalla d'honor del Turisme de Catalunya i altres reconeixements a nivell autonòmic, estatal i internacional són exemples d'aquesta essència que s'amaga per tots els racons de Cambrils.
9es Jornades dels Fideus Rossos de Cambrils
Cambrils és tradició. És cuina i gastronomia. És sabor a mar i terra. És gust i olor a peix, marisc, a verdura i fruita, a oli d'oliva nou verge extra.
Cambrils no deixa indiferent. És garantia d'una experiència gustativa única i diferent, maridada amb onades de platja i camps i horts i muntanyes. Cambrils segueix el ritme de les estacions. Cada temporada amb un color, un sabor.
Cambrils us convida, ara, a gaudir d'un dels seus plats més propis, dels que podríem anomenar que estan dintre de la categoria de "ranxos mariners" o "ranxos a bordo": els Fideus Rossos de Cambrils, que tenen els seus orígens en les llars dels antics pescadors locals i, sobretot, en les cobertes de les barques de vela que, durant segles, van solcar les aigües de la Frau.
Els Fideus Rossos combinen l'herència de la cuina cambrilenca que ha passat de generació en generació, la qualitat dels productes de proximitat i l'excel·lència dels cuiners de Cambrils. Del 4 al 20 de novembre, podeu gaudir de la novena edició de les Jornades dels Fideus Rossos a Cambrils, durant la qual una mostra destacada dels nostres restaurants us ofereixen aplicacions gastronòmiques en què sobresurten els Fideus Rossos, com a plat principal dels menús oferts pels nostres restauradors. Entre els menús podeu trobar plats de la cuina més tradicional a la innovació i sempre sorprenent cuina d'autor.
Desitgem que en gaudiu!
9es Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Verge Extra
La Cooperativa Agrícola de Cambrils i el Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament organitzen les 9es Jornades de l'Oli de Cambrils, aprofitant el creixent interès per les qualitats d'un producte que ens és propi i que marida a la perfecció amb la naturalesa i la qualitat de cuina de Cambrils i aprofitant també el gran nombre de persones que, any rere any, s'interessen per la Festa de l'Oli nou que es porta a terme des de fa anys en el nostre municipi.
XERRADA TÈCNICA " L'oliva, revisió dels conceptes sobrte aquesta fruita" (rendiments, maduració i maneig)
Xerrada tècnica, impartida per Esteve Martí Perelló, especialista en olivicultura i elotècnia de l'IRTA-Mas Bové, adreçada als professionals de la pagesia i agricultura.
Dia: 25/10/2022
Horari: A les 20h
Lloc: Al saló d'actes de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (Ctra. Cambrils - Montbrió, Km 2)
TALLER FAMILIAR DE RUTA PER LES OLIVERES
Visita a una finca d'oliveres per tal de poder viure en primera persona tot el recorregut que fa una oliva fins a convertir-se en oli. Visita al Molí i berenar.
Dia: 29/10/2022
Horari: De les 16h a les 17.30 h
Inscripció i informació:
De dilluns a divendres, de 7h a 15h
977369511 i info@coopcambrils.com
Contingut del berenar:
Degustació de la Rosta de Cambrils de tota la vida: pa torrat amb oli nou i vi (adults) i pa torrat amb oli i xocolata (pels més menuts).
Preu: 10€/adults (De regal una ampolla d'oli d'oliva verge extra DOP Siurana de la nova collita de 750 ml). Infants: entrada gratuïta.
XERRADA AMB DEGUSTACIÓ " L' oli d' oliva a la cuina: condiment o ingredient?"
Xerrada, impartida per Montserrat Jiménez, especialista en oli i cuina de l'IRTA-Mas Bové, adreçada al públic general.
Dia: 2/11/2022
Horari: A les 18h
Lloc: A la Torre del Llimó (C/Rovira, 1 de Cambrils)
Aforament limitat: 30 persones
Inscripcions: peconomica@cambrils.cat o al telèfon 977 794 679
TALLER FAMILIAR "APROFITAMENTS DE L'OLIVERA"
Conèixer els diferents aprofitaments del conreu de l'olivera: el fruit, les fulles i l'escorça. Elaboració de conserva d'olives seguint una recepta tradicional.
* Edat mínima recomanada: 5 anys
Dia: 5/11/2022
Horari: A les 10.30h i a les 12h (durada d'hora i mitja)
Lloc: A la Torre del Llimó (C/Rovira, 1 de Cambrils)
Taller gratuït
Places limitades
Inscripcions: pconomica@cambrils.cat o al telèfon 977 794 679
FESTA DE L'OLI NOU
Esmorzar popular per degustar l'oli novell verge extra DOP Siurana de la Cooperativa de Cambrils: pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d'oliva verge extra Mestral de la nova collita 2022.
Dia: 6/11/2022
Horari: A partir de les 9h
Lloc: A la Cooperativa Agrícola de Cambrils (Ctra. Cambrils - Montbrió, Km 2)
Actuacions de grups locals
Preu del tiquet: 4 euros
Promocions:
Amb la compra del tiquet de l'esmorzar, descompte de 2 euros per la compra d'una garrafa de 5 litres d'oli d'oliva verge extra.
Horaris de l'agrobotiga: De les 9h a les 14h, aprofita els horrai especials de l'agrobotiga per fer la compra de productes de proximitat.
DEGUSTACIÓ DE L'OLI ALS RESTAURANTS
Durant la campanya, els 25 restaurants participants oferiran en primícia pa amb oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils com a aperitiu.
Enguany, com a novetat, tasta les postres de les Jornades: Gelat de vainilla amb oli d'olica verge extra macerat amb roses, que alguns dels restaurants participants ofereixen durant la campanya.
Podeu consultar el llistat dels restaurants participants en el Programa de les Jornades.
8es Jornades "Encarxofa't" a Cambrils
7es Jornades del Romesco
La campanya JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL ROMESCO DE CAMBRILS. Sol, Marinada i Romesco, es portarà a terme del 22 de novembre al 8 de desembre de 2019.
Durant aquest període, 22 restaurants oferiran menús tancats basats en el romesco com a element protagonista. El maridatge d'aquest producte amb la cuina que ens és pròpia és excepcional atès que el romesco en salsa freda o plat cuinat és un menjar arrelat a la tradició marinera de Cambrils.
Durant aquests dies, els restaurants de Cambrils oferiran, doncs, menús enromescats a l'abast de tothom amb l'objectiu de reivindicar les arrels de la nostra cuina, arrels que es remunten a èpoques molt antigues. El mateix terme romesco ve del mossàrab que significa barrejar i remenar coses diverses. Aquest fet torna a encaixar amb el nostre patrimoni gastronòmic, un ampli i divers ventall de restaurants, cadascun amb el seu estil propi, oferint als seus clients aplicacions gastronòmiques amb romesco que ben segur adelitaran els paladars més exigents.
Podeu consultar els menús al llibret de les Jornades.
MES DE LA GALERA DE CAMBRILS I DE LA CUINA MARINERA 2023
Del 3 al 26 de febrer de 2023, Cambrils celebra El Mes de la Galera de Cambrils i de la Cuina Marinera. Durant aquests dies, la galera serà la protagonista en les taules dels restaurants. A més a més, podràs gaudir d'activitats familiars.
Cambrils es caracteritza per ser el bressol dels grans cuiners. L'excel·lència gastronòmica és un dels seus grans reclams i, precisament per això, posa esment en promocionar un dels seus productes estrella: La Galera.
Durant les jornades, els restaurants cambrilencs ofereixen a tastar, tant a locals com a visitants, menús i plats principals únics i originals, adoptant com a ingredient principal la galera. Un crustaci, fins i tot present en postres i elaboracions dolces, gràcies a la imaginació i a l'esperit de superació dels restauradors.
Participen activament, a més, entitats locals com la Confraria de Pescadors mitjançant la visites guiades "Galeres en viu" ; el Museu d'Història oferint el taller familiar L'Ona vol ser científica , l'associació l'ARJAU amb la demostració de Vela Llatina i l'associació Vent d'Estrop, que acull als més petits en les ja conegudes passejades en llagut.
Aquí podreu trobar el programa d'enguany amb tots els restaurants participants i les activitats programades que us proposem.