Cambrils gastronomia
Cambrils Gastronomia
El mar i la terra han estat sempre generosos amb Cambrils. Aquests ens regalen productes de la més alta qualitat.
El dinamisme, la tradició, la innovació i l'enginy han portat a la cuina de Cambrils a ocupar una posició privilegiada dins del món de la gastronomia amb una oferta variada al servei dels paladars més exigents.
Dins del concepte de GASTRONOMIA s'hi amaguen realitats molt diverses. A través de gastronomia d'un país es pot, fins i tot, endevinar la personalitat del mateix.
Gastronomia és cultura, és tradició i innovació, és història i modernitat, són trajectòries professionals ben diverses, és salut i benestar, és símbol de la riquesa de la terra i del mar així com de la creativitat dels seus habitants, és economia, és identitat i mestissatge i és l'art de la restauració i el plaer dels sentits.
Pocs són els àmbits de la nostra vida que no es relacionen directa o indirectament amb aquest terme. Aquesta RELACIÓ és encara més evident en indrets com CAMBRILS.
Posar al descobert aquesta SINTONIA és la manera més breu i senzilla per explicar l'encert del projecte que us exposem a continuació.
Promocionar la singularitat i l'excel·lència de l'oferta gastronòmica de Cambrils des d'un punt de vista integral. Donant a conèixer tots els recursos que ens són propis:
- Productes de la terra
- Productes del mar
- Gastronomia
- Territori
El prestigi de la vessant gastronòmica de Cambrils és reconeguda per tothom. Cambrils és un dels municipis que concentra dins de la geografia de Catalunya, més restaurants per metre quadrat. Aquest lideratge no s'entén només en termes quantitatius sinó també qualitatius. Una estrella Michelin, la Medalla d'honor del Turisme de Catalunya i altres reconeixements a nivell autonòmic, estatal i internacional són exemples d'aquesta essència que s'amaga per tots els racons de Cambrils.
8es Jornades "Encarxofa't" a Cambrils
7es Jornades del Romesco
La campanya JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL ROMESCO DE CAMBRILS. Sol, Marinada i Romesco, es portarà a terme del 22 de novembre al 8 de desembre de 2019.
Durant aquest període, 22 restaurants oferiran menús tancats basats en el romesco com a element protagonista. El maridatge d'aquest producte amb la cuina que ens és pròpia és excepcional atès que el romesco en salsa freda o plat cuinat és un menjar arrelat a la tradició marinera de Cambrils.
Durant aquests dies, els restaurants de Cambrils oferiran, doncs, menús enromescats a l'abast de tothom amb l'objectiu de reivindicar les arrels de la nostra cuina, arrels que es remunten a èpoques molt antigues. El mateix terme romesco ve del mossàrab que significa barrejar i remenar coses diverses. Aquest fet torna a encaixar amb el nostre patrimoni gastronòmic, un ampli i divers ventall de restaurants, cadascun amb el seu estil propi, oferint als seus clients aplicacions gastronòmiques amb romesco que ben segur adelitaran els paladars més exigents.
Podeu consultar els menús al llibret de les Jornades.
16es Jornades de la Galera
Del 14 de Febrer a l' 1 de Març de 2020, Cambrils celebra les 16es Jornades Gastronòmiques de la Galera i la Cuina Marinera. Durant aquests dies, la galera serà la protagonista en les taules dels restaurants, Concurs per a joves Cuiners, receptes, degustacions populars i aparadors comercials.
Cambrils es caracteritza per ser el bressol dels grans cuiners. L'excel·lència gastronòmica és un dels seus grans reclams i, precisament per això, posa esment en promocionar un dels seus productes estrella: La Galera.
Durant les jornades, un total de 34 restaurants cambrilencs ofereixen a tastar, tant a locals com a visitants, menús únics i originals, adoptant com a ingredient principal la galera. Un crustaci, fins i tot present en postres i elaboracions dolces, gràcies a la imaginació i a l'esperit de superació dels restauradors.
I per reconèixer el talent de joves cuiners, se celebra el concurs "De la mar als fogons", on novament es ret un especial homenatge a aquest preuat producte marí. Els aspirants, disposats a emportar-se el guardó, hauran de presentar la recepta, elaborar-la i explicar-la davant un jurat format per grans experts culinaris i diferents personalitats representatives de Cambrils.
Participen activament, a més, entitats locals com la Cooperativa Agrícola, la Confraria de Pescadors i l'Escola d'Hoteleria i Turisme, amb degustacions populars tant variades com la tradicional Galerada popular amb fideus, segons la recepta d'abordo, o la Fregida de galeres i calçots.
Aquí podreu trobar el programa d'enguany amb tots els restaurants participants i les activitats programades que us proposem.
6es Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Verge Extra
La Cooperativa Agrícola de Cambrils i el Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament organitzen les 6es Jornades de l'Oli de Cambrils, aprofitant el creixent interès per les qualitats d'un producte que ens és propi i que marida a la perfecció amb la naturalesa i la qualitat de cuina de Cambrils i aprofitant també el gran nombre de persones que, any rere any, s'interessen per la Festa de l'Oli nou que es porta a terme des de fa anys en el nostre municipi.
TALLER FAMILIAR: CREMA DE MANS AMB OLI D'OLIVA
-
Dia: 26/10/2019, a les 10.30h i a les 12h
-
Contingut del taller: Elaborarem una crema de mans utilitzant com a ingredient principal l'oli d'oliva.
-
Lloc: Torre del Llimó (C/Rovira, 1) de Cambrils.
-
Inscripcions a peconomica@cambrils.org o al telèfon 977 794 679. Places limitades.
-
Activitat familiar gratuïta.
-
Edat mínima recomanada: 5 anys
DE RUTA PER LES OLIVERES
- Dia: 2/11/2019 de les 16h a les 17.30 h
- Visita a una finca d'oliveres per tal de poder viure en primera persona tot el recorregut que fa una oliva fins a convertir-se en oli. Visita al Molí i Berenar.
- Contingut del berenar: degustació de la Rosta de Cambrils de tota la vida: pa torrat amb oli nou i vi (adults) i pa torrat amb oli i xocolata (pels més menuts).
- Inscripcions i informació: 977 794 679 i peconomica@cambrils.org
- Activitat familiar gratuïta.
FESTA DE L'OLI NOU: ESMORZAR POPULAR
- Dia: 17/11/2019 a partir de les 9h
- L'esmorzar inclou pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d'oliva verge extra Mestral de la nova collita 2019.
- Lloc: Cooperativa Agrícola de Cambrils (Ctra. Montbrió, Km-2).
- Horaris agrobotiga: de les 9h a les 14h aprofita per fer la compra de productes de proximitat.
- Promocions: amb la compra del tiquet de l'esmorzar, descompte de 2€ per la compra d'una garrafa de 5 litres d'oli d'oliva verge extra.
- Activitat familiar amb actuacions de grups locals.
- Preu del tiquet: 4€.
DESGUSTACIÓ DE L'OLI ALS RESTAURANTS
Durant la campanya, els 22 restaurants participants oferiran en primícia pa amb oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils com a aperitiu.
Podeu consultar el llistat dels Restaurants participants al programa de les Jornades.
CONCURS DE LA MAR ALS FOGONS 2020
Consulteu les bases del concurs amb tota la informació.
Data límit per presentar sol·licituds: 31 de gener de 2020
Dia del concurs: 28 de febrer de 2020
INFORMACIÓ:
Departament de Promoció Econòmica
Telf. 977 79 46 79
Adreça electrònica: peconomica@cambrils.org
Campanya "Pesca la galera"
Campanya “Pesca la galera”
Del 2 al 25 de febrer, ”Pesca galeres” per la mar de comerç de Cambrils. La nostra Galera ovada anirà apareixent i desapareixent dels aparadors de diferents establiments. Busca-la i, si la trobes, fes-te una foto on es vegi la galera, l’aparador i qui tu vulguis i penja-la amb el hashtag: #jornadesgalera2018. Entre tots els participants que pesqueu una de les galeres amagades, sortejarem un premi valorat en 660 euros que podeu bescanviar a les botigues participants.
Horaris Jornades Galera comerços
Els cap de setmana 17-18 i 24-25 de febrer, passeja, degusta els menús de les Jornades Gastronòmiques de la Galera en els restaurants del municipi i quan surtis de dinar, les botigues del Port estaran obertes especialment per a tu.
Bases concurs "De la Mar als Fogons"
CONCURS MAR DE FOGONS 2020.pdf
—
PDF document,
3550 kB (3635836 bytes)