Al llarg dels 150 anys d’història del tren a Cambrils, moltes persones hi han estat vinculades de manera directa. Només entre 1865 i 1965, al Padró Municipal d’Habitants hi figuren gairebé 500 treballadors i les seves famílies. Moltes d’aquestes persones van arribar a Cambrils a causa de la seva feina: unes hi van estar només un temps, i altres hi van fer arrels estables i encara avui hi viuen els seus descendents.

Durant la tardor del 2015, dins del cicle d’activitats De l’Estació a l’Eixample: memòria d’un barri de Cambrils l’Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils han entrevistat alguns d’aquests descendents i ha recollit el seu testimoni. També han pogut reproduir algunes de les seves fotografies familiars que mostren la vida i la feina dels ferroviaris, i des d’ara es poden consultar al fons de l’Arxiu Municipal de Cambrils. A tots ells, moltes gràcies.


En aquesta exposició virtual hi podeu veure algunes d’aquestes fotografies, i també imatges que pertanyen al fons de l’Arxiu Municipal de Cambrils. Al final, hi trobareu el llistat de persones que consten vinculades al món ferroviari, segons el Padró Municipal d’Habitants (1865-1965). Qualsevol afegit o suggeriment serà benvingut.

Estació del tren de Cambrils (1936)