Del 6 de maig al 31 d'agost de 2014 es va poder veure a la Sala Àgora l'exposició "Cambrils: sol, marinada i romesco". Ara, amb motiu de la Biennal d'Art Gastronòmic, la podeu tornar a gaudir en versió virtual

L’exposició Cambrils. Sol, marinada i romesco va ser produïda per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils dins del marc de les 2es Jornades del Romesco de Cambrils.

Es va poder veure a la Sala Àgora des del 6 de maig fins al 30 de juny del 2014.

A partir de documents dels fons de l'Arxiu Municipal de Cambrils i d'objectes del Museu d'Història de Cambrils (eines usades en l'elaboració del romesco i alguns dels trofeus lliurats), l'exposició oferia un tast de les diferents edicions del Concurs de Mestres Romescaires que es van organitzar a Cambrils durant la segona meitat del segle XX. Com a mínim consta que es van organitzar en una primera etapa en els anys 1969 i 1970. Després, se'n van fer el 1986, 1996, 1997 i 1998.

En un moment en què Cambrils es trobava en plena transformació.demogràfica i urbanística, la feina dels romescaires va ser considerada un símbol de les arrels tradicionals a partir de les quals s’estava configurant la nova oferta turística del municipi. És en aquest context que es va organitzar el Concurs de Mestres Romescaires, que va obtenir un gran ressò. Immediatament  va néixer el lema Cambrils. Sol, marinada i romesco.

Ara, amb motiu de la Biennal d'Art Gastronòmic, es publica la versió virtual d'aquella exposició. Us convidem a visitar-la, descarregant-vos el document adjunt.

A través d’una vintena de fotografies i d’una selecció del ressò que aquestes edicions van tenir a la premsa, veiem la feina d’un seguit de pescadors (alguns en actiu i altres jubilats) que sortien a mostrar en públic el ranxo que habitualment preparaven a bord de les embarcacions. Aquest ranxo el cuinaven amb el producte fresc acabat de pescar a la mar de Cambrils, a partir d’una tradició de treball i alimentació elaborada durant segles.

Exposició: sol, marinada i romesco