Per la Fira de 2014, l'Arxiu Municipal de Cambrils va produir l'exposició "Rieres de Cambrils", que us proposa refrescar la memòria gràfica sobre els corrents discontinus d'aigua al terme de Cambrils i aportar elements de reflexió sobre la relació que històricament hem tingut amb elles

L’exposició Rieres de Cambrils" recull  49 imatges de les rieres, torrents i barrancs del terme, que abasten tot el segle XX: des del 1900 fins al 1994. La major part procedeixen dels fons de l’Arxiu Municipal i altres han estat cedides per particulars, per la família Ortoneda Vernet o per Revista Cambrils.

Mostren l’orografia de les rieres, la seva vegetació i el seu comportament en els moments en què, fruit de l’evolució pròpia del clima del nostre territori, deixen de ser corrents secs i esdevenen cursos d’aigua de vegades força violents. Però també mostra la relació (a cavall entre l’aprofitament i el respecte) que els cambrilencs han tingut amb les rieres del nostre terme municipal al llarg de la història. S’hi recullen escenes d’oci (dies al camp, curses a peu, en bicicleta o de motocròs), de circulació pel llit de les rieres… I també cambrilencs afectats per les rierades.

Precisament enguany fa 20 anys de la darrera gran rierada que ha patit Cambrils (la del 10 d’octubre del 1994) i 10 anys de l’última que ha provocat víctimes mortals (el 6 de setembre del 2004). També s’acompleix el 40è aniversari de les obres de canalització de la riera d’Alforja i del Regueral. Per tot plegat, el recull d’imatges que trobareu en aquesta exposició vol contribuir a refrescar la memòria gràficade les rieres i aportar elements de reflexió sobre la nostra relació amb elles.

L'exposició Rieres de Cambrils es va poder veure a la Fira de Cambrils entre el 30 de maig i l'1 de juny de 2014. La versió virtual que us podeu descarregar ha estat publicada el 9 de juny de 2014 amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius.

Exposició Rieres de Cambrils