Per la Fira de Cambrils 2015, l'AMCAM va produir l'exposició "Els cambrilencs a taula". Un recull de 44 fotografies que mostren cambrilencs menjant en diferents contextos: celebracions familiars i d’amics, Dinar de la Vellesa… Una bona excusa per observar com ha evolucionat aquest aspecte de la vida quotidiana.

Aquesta és la versió virtual de l’exposició que va formar part de l’estand institucional de l’Ajuntament de Cambrils a la Fira de 2015.

Els protagonistes no són els menjars sinó les persones. Les imatges mostren cambrilenques i cambrilencs gaudint la gastronomia en diferents contextos familiars i socials. Ens serveixen d’excusa per acostar-nos a les escenes en les quals es produeixen cadascuna d’aquestes menjades.
A cada fotografia hi veiem un dinar quotidià o una gran celebració.
Amb la família, amb els amics, amb els veïns del carrer, amb els companys de quinta o d’escola o amb els convidats a un acte institucional. Asseguts a taula o mejant un gelat a la Fira. A casa, en un restaurant o en un pavelló.

Podem observar com han canviat els àpats i els contextos en què es celebren: què hi ha damunt de les taules, com són els plats i els pastissos, com són els estris i el mobiliari.
L’exposició la formen 44 de les imatges sobre gastronomia que es troben als fons de l’Arxiu Municipal de Cambrils, i que es poden datar entre 1920 i 1975. És una petita tria de les fotografies que han estat mostrades els darrers mesos en les activitats de divulgació sobre gastronomia que ha organitzat l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.
 
Us convidem a gaudir-ne.