Exposició "Arran de mar. Esguards d'ahir" (Torre del Port de Cambrils, del 10 de juliol al 12 de setembre de 2004)

Del 10 de juliol al 12 de setembre de 2004 es va poder veure a la Torre del Port l'exposició Arran de mar: esguards d'ahir.

L'exposició estava formada per una quarantena d'imatges procedents dels fons de l'Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) i del Museu d'Història de Cambrils. Totes les imatges han estat cedides per particulars.

Les fotografies mostraven aspectes de la vida quotidiana a l'entorn del port de Cambrils des de començaments del segle XX fins aproximadament 1975.

En aquestes imatges, la mirada dels diferents fotògrafs hi va recollir tant l'evolució de l‘entorn com el treball i la vida de les persones. Hi veiem els exteriors de les cases, els carrers, la platja, la construcció del port, l'arribada del turisme... Moltes de les imatges mostren els bastiments: a la sorra, amarrats al port, treient o avarant.

També hi apareixen els oficis relacionats amb la mar: pescadors, remendadores de sàrcies, calafats i mestres d'aixa. Algunes de les fotografies tenen la feina com a tema central. En altres, les eines i els estris -nanses, sàrcies, galliners, aixes...-  les podem observar pels racons, arrecerades a les parets de les cases... Són freqüents les escenes de vida quotidiana: canalla jugant o ajudant en les feines, gent descansant a la platja o posant per al fotògraf. Tot plegat ens permet conèixer diferents aspectes del patrimoni marítim de Cambrils.

Va ser produïda per l'Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d'Història de Cambrils. La versió virtual que us podeu descarregar en el document adjunt ha estat publicada el 2013 coincidint amb la festa de la Mare de Déu del Carme.

exposicio Arran de mar