Per la Fira de 2013, l'Arxiu Municipal de Cambrils va produir l'exposició "De garbí a llevant: un segle de transformacions del paisatge de costa de Cambrils", que us proposa un recorregut fotogràfic per aquesta part del terme

Terra, mar i cel. Rieres, platges, prats, pinedes, conreus, masos. Camins, carreteres i la via fèrria. El nucli de la Platja. El port. Edificis de vigilància i de telecomunicacions. Xalets, apartaments, carrers, passejos, espigons.

Us convidem a recórrer visualment la franja costanera de Cambrils. De garbí a llevant, des de la riera de Riudecanyes al cap de Sant Pere. A través dels canvis que la natura i l'acció humana hi van fer al llarg del segle XX.

Hi trobareu 30 fotografies fetes des de terra, dins de la mar o des del cel. Pensades per mostrar quines conseqüències havia tingut una tempesta o una rierada; per preparar projectes de reparació o peticions de subvenció; per mostrar al públic les belleses del terme; per recordar en el futur els llocs on hom passava les seves vacances. En definitiva, per documentar el territori.

L'exposició es va poder veure a la Fira de Cambrils entre el 31 de maig i el 2 de juny de 2013. La versió virtual que us podeu descarregar ha estat publicada el 4 de juny de 2013 amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius.