Coincidint amb el 150 aniversari de la posada en funcionament del ferrocarril a Cambrils, dins de la línia València-Tarragona, el document del mes de març són dos dels plànols que es van dibuixar per decidir quin seria el seu traçat dins del terme municipal.

El 12 de març de 1865 van començar a funcionar regularment la línia fèrria València-Tarragona. Des d’aquell dia circulen trens per Cambrils.
Durant aquests 150 anys, el ferrocarril ha tingut un paper fonamental a Cambrils: en el desenvolupament econòmic, en els moviments de població, en la vida quotidiana,  en la configuració dels barris i urbanitzacions i en la percepció de l'espai urbà.
La construcció de la via va fer necessària una gran obra d’enginyeria, que començava dibuixant els plànols dels llocs per on havia de passar.
En el document d'aquest mes podeu veure dos d’aquells plànols, que van ser dibuixats amb finalitats tècniques i avui, en canvi, ens serveixen per saber com era el territori de Cambrils fa un segle i mig. Us convidem a descarregar-vos el document adjunt i a llegir-ho.