El document d'aquest mes d'agost ens parla dels estiuejants que fa 50 anys van impulsar el creixement urbanístic i la transformació econòmica de Cambrils. A través d'una invitació, ens acostarem a la vida interior de la urbanització Reus Mediterrani

La història de la transformació social, econòmica i urbanística que el turisme ha portat a Cambrils els últims 50 anys encara està per escriure. Caldrà tenir en compte la seva dimensió econòmica (els negocis que han sorgit per respondre a les noves demandes, l'ocupació que han generat...), urbanística (com es va produir la transformació del territori), de costums...
El turisme també ha tingut conseqüències associatives, respostes col·lectives que les comunitats estables han donat a les noves perspectives que se’ls presentaven per aprofitar la mar, el clima i el terreny. No és casual que estiguin celebrant el seu 50è aniversari diverses entitats nascudes a inicis de la dècada de 1960 per donar resposta a les necessitats de diferents col·lectius vinculats de manera més o menys estable a l’aprofitament turístic de la costa cambrilenca: Club Nàutic de Cambrils, Reus Club de Mar, Reus Mediterrani.

En el cas del Reus Mediterrani, es tractava de turisme residencial familiar d'estil tranquil i de llarga durada, completament oposat al turisme ocasional que es practicava en altres urbanitzacions. Aquest estil d'estiueig, protagonitzat a més per famílies procedents majoritàriament del mateix indret, una ciutat tan propera com Reus, ha permès la creació d'una comunitat amb llaços interns que es perllonguen al llarg de les generacions.
En aquest context, la festa que el Reus Mediterrani celebra al mes d'agost des de l'any 1963 ha estat una ocasió per mostrar i reforçar aquests vincles de comunitat.
Us convidem a llegir-ho i conèixer com va sorgir el projecte del Reus Mediterrani.