Una recerca atenta en els documents municipals ens dóna alguns detalls sobre diferents oficis, alguns del passat i altres encara ben presents

La carnisseria pública de Cambrils (segle XIX)

Sabíeu que fins al segle XIX Cambrils tenia una botiga municipal de carnisseria? Sabeu on estava ubicada? En aquests documents podeu veure com va canviar el concepte de la seva explotació, a conseqüència de les reformes liberals que van transformar els municipis a mitjan segle XIX.

Ramaderia a Cambrils (1856-89)

En el passat, la ramaderia va tenir una gran importància dins de l'activitat econòmica de Cambrils. Quants bens hi havia a Cambrils el 1865? Heu vist mai un ramat pasturant al carrer Foix? En quines terres tenien permís per pasturar? Quins conflictes es generaven entre els ramaders i altres oficis? Com ho resolien les ordenances municipals?

Transport i venda de peix (1928)

Com s'exportava el peix des de Cambrils el 1928? De quins altres ports arribava peix fins a Cambrils? En quines condicions es feia aquest transport? Quines conseqüències començava a tenir la introducció del motor a les barques?

L'arribada del turisme a Cambrils (1950-1962) - I

Quan va començar a arribar turisme a Cambrils, com s'ho feien els visitants per reservar un allotjament? Com feien arribar després el seu agraïment pel bon tracte que havien rebut? Quines peces de roba estaven permeses dins i fora de la Platja? Quin va ser el primer càmping de Cambrils?

La caseta de la maquinilla (1905)

Durant la primera meitat del segle XX, davant de la Torre del Port de Cambrils hi va estar instal·lada la màquina que permetia treure cada dia les barques a la sorra amb mitjans mecànics. Aquí podeu veure alguns documents sobre el moment de la seva construcció, el 1905.

Els matriculats de mar i l'Armada espanyola (1737/1753)

Al llarg del segle XVIII es va reorganitzar profundament l'Armada, l'exèrcit marítim espanyol. Quines conseqüències va tenir sobre la gent que es dedicava als oficis de la mar? Quin vincle es va establir entre Cambrils i Cartagena?