Molts documents del fons de l'Arxiu Municipal de Cambrils ens parlen de la vida escolar a Cambrils al llarg del temps

Colònies escolars a Vilafortuny (1930-1939)

A partir de 1930, l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana i la Federació de Joves Cristians de Catalunya van organitzar colònies escolars al castell de Vilafortuny, dins del programa de renovació pedagògica que pretenia acostar la canalla a la vida natural i saludable. El 1939, l'Ajuntament de Saragossa també n'hi va organitzar, per acostar la canalla a la mar.

Ensenyament d'adults a Cambrils (1900-1910)

Sabeu que el 1900 un mestre de la Platja va projectar una escola gratuïta per a adults? Sabeu que el 1902 ja existia a Cambrils una escola nocturna gratuïta per a dones, molt abans que en altres llocs de l'Estat? Coneixeu la importància social que tenia l'ensenyament per a adults en un món en què la major part de la canalla havia de deixar molt aviat l'escola?

Creació de l'escola Joan Ardèvol (1941-1960)

Després de molts esforços i intents no reeixits, l'any 1960 Cambrils tenia, per primera vegada a la seva història, un edifici expressament concebut com a escola pública. Com era aquell edifici, que actualment acull l'Escola Municipal de Música?

Llibres i mestres - I

Quants cambrilencs sabien llegir i escriure l'any 1830? Quantes cambrilenques? Quines eren les obligacions d'un mestre el 1792? Com es deia el primer mestre de Cambrils que tenim documentat, el 1711?