Les anotacions de naixements, casaments i defuncions de les parròquies de Cambrils, que es conserven a l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, ens permeten conèixer detalls de la vida quotidiana, dels oficis, dels noms i de les relacions de parentiu dels cambrilencs dels darrers 400 anys
Documents que parlen del naixement i la mort, les condicions de vida, les formes de transport, de les formes d'il·luminar les cases...
La carretera travessa Cambrils des de fa segles. En unes èpoques sota la forma de Camí Reial, en altres de carretera general, CN-340 o autovia A-7. Aquesta situació té avantatges comunicatius però, també, un inconvenient: en el passat els cambrilencs havien d'estar sempre preparats per contribuir (amb els seus carros, mules i matxos) a transportar mercaderies, persones i bagatges de l'Estat des d'una punta a l'altra del terme. Per sort, un seguit de pobles propers hi col·laboraven i formaven el "districte de bagatges de Cambrils"
Com funcionava el servei de transport de bagatges, correus i presos per la carretera general que travessava el terme?
Quants vehicles de tracció animal hi havia a Cambrils entre 1924 i 1928?
Quantes persones viatjaven cada any en autobús entre Cambrils i Tarragona el 1927? Quant valia el bitllet entre Cambrils i Reus? Quan va començar a funcionar la línia regular d'autobús entre la Vila i la Platja?
Un problema de trànsit de 1928 ens parla de com es transformava urbanísticament el barri de la Platja, on es descarregava el peix, per quins carrers es transportava... A partir d'aquí ens preguntem: quants vehicles hi havia a Cambrils entre 1921 i 1929?
El 1909 es va crear a Cambrils una xarxa d'enllumenat públic alimentada per gas. El 1912, es va canviar per una xarxa elèctrica. Com va anar, això?
Quants televisors hi havia a Cambrils el 1959? Quant va pujar el salari mitjà entre 1959 i 1962? Quants turistes i vehicles van arribar a Cambrils l'estiu de 1964?
Cambrils ha estat sempre un municipi travessat per les grans vies de comunicació general. Des de la Via Augusta dels romans, passant pel Camí Reial de les èpoques medieval i moderna, fins a la carretera general, la via fèrria i l’autopista de l’actualitat, han travessat el territori de llevant a ponent, en paral·lel a la línia de la costa.