DESCRIPCIÓ

Una de les línies estratègiques de treball de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme del Departament d'Igualtat i Fenimismes de la Generalitat de Catalunya, és la política d'acollida a les persones migrades. Cada territori adapta a les seves especificitats el model marc del Programa Integral d'Acollida.

Per a poder realitzar una bona acollida a la població nouvinguda, cal que des del primer moment puguin conèixer les diferents institucions / serveis / recursos del nou municipi al qual acaben d'arribar.

Des de l'Ajuntament de Cambrils es vol proporcionar aquesta informació d'acollida en la llengua d'origen de les persones nouvingudes ja que és quan aquestes arriben que necessiten tenir una informació global per a conèixer les institucions / serveis / recursos i per a poder utilitzar-los en les mateixes condicions que la població autòctona.

Les activitats que es realitzen són:

  1. Entrevista d'acollida
  2. Cursos d'acollida de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic de 15h.
  3. Accions complementàries a la formació per a facilitar el coneixement de l'entorn i les habilitats laborals.

 A QUI VA DIRIGIT
Aquest programa està adreçat a la població nouvinguda major de 16 anys que s'empadrona al municipi.

OBJECTIUS
Acollir a la població nouvinguda perquè tinguin major autonomia personal i d'aquesta manera facilitar l'accés i ús de les institucions, serveis i recursos del municipi i la seva àrea d'influència.

COM S'HI POT ACCEDIR
En el moment d'empadronar-se a l'OAC.

UBICACIÓ
Pl. de la Vila, núm. 1, baixos (Edifici del Jutjat de Pau)

Aquest projecte compta amb el finançament del Departament d'Igualtat i Feminismes.

Pla ciutadania LOGO Departament Igualtat i Feminisme.JPG