Frau del gas

 

Consisteix en que un individu es presenta a casa nostra com si fossi un tècnic o representant d'una empresa de gas per la realització i comprovació de la instal·lació de gas del nostre habitatge.

 

Una vegada es presenta, ens demana entrar dintre del nostre domicili per portar a terme la corresponent revisió i justificar la posterior factura que normalment no baixa de 30 o 50 euros.

 

Això sense pensar en que aquesta revisió la persona pot portar-se qualsevol objecte de valor que tinguem dintre.

 

A tenir en compte per part nostra a l'hora de detectar el possible frau és el fet de que el tècnic acrediti la seva identitat amb un carnet homologat.

Aquest carnet ho dona únicament i de forma exclusiva la Comunitat Autònoma pertinent. I a de portar de forma visible: Fotografia del tècnic, número d'instal·lador , DNI, segell de la Comunitat Autònoma pertinent i categoria de d'instal·lador.

 

L'engany de l'analisi de l'aigua

 

En la ratlla entre l'engany i l'estafa, ens podrem trobar també amb el de l'analisis de l'aigua. L'Ajuntament de Cambrils (Baix Camp) ha alertat que uns suposats tècnics de l'empresa que gestiona el servei municiapl d'aigües potable, Secomsa Aigües, podrien estar enganyant els abonats de la companyia. Alguns veïns han rebut trucades d'uns individus que es fan passar per treballadors de l'empresa pública d'aigües i els pregunten quan poden passar per casa a recollir unes mostres per analitzar. Segons han detallat fonts municipals, se sospita que l'objectiu d'aquests estafadors podria ser fer creure als abonats que necessiten un aparell per a filtrar l'aigua i cobrar-los diners per instal·lar-lo.

 

Cal anar també amb precaució amb aquest tipus de preguntes donat que també podria fer-se per a saber a quines hores del dia no hi ha ningú a casa per entrar a robar.

 

En aquests casos, es recomana no concertar cap cita ni donar cap tipus d'informació per telèfon.

 

En aquest sentit, les empreses i serveis municipals que abasteixien d'aigua potable, com en aquest cas a Cambrils Secomsa Aigües, deixen clar que mai demanen extreure mostres d'aigua des de l'interior dels domicilis, ni duu a terme cap cobrament per les tasques de manteniment, canvi o revisió de les instal·lacions d'aigua.En cas de sospita de rebre la visita d'un suposat estafador, l'Ajuntament recomana als veïns que es posin en contacte amb la Policia Local.