Davant les onades de calor que s’estan produint a tot el territori i que poden comportar un problema de salut pública, l’Ajuntament de Cambrils fica en marxa els refugis climàtics per ajudar a la ciutadania a combatre els episodis de calor intensa. La xarxa de refugis està formada per quinze equipaments climatitzats degudament identificats, a banda dels parcs, jardins i zones amb fonts d’aigua potable. Aquesta iniciativa es dirigeix especialment a persones grans, nadons, persones amb malalties cròniques o amb manca de recursos.

La xarxa de refugis climàtics de Cambrils està formada per equipaments com la biblioteca, el centre cívic Les Basses, l’Ateneu Juvenil, el Forn del Tallero o el propi Ajuntament, i espais verds amb zones d’aigua potable que poden proporcionar confort tèrmic als veïns i veïnes en episodis de calor intensa o molt intensa, a la vegada que mantenen la seva activitat o funcions ordinàries.

La ciutadania pot fer-ne ús en moments de calor extrema, només s’han de dirigir a un punt habilitats per trobar confort tèrmic, en el seu horari d’obertura habitual. La majoria dels espais compten amb aire condicionat, lloc per seure, un punt d’aigua i lavabo.

Els refugis climàtics estan especialment dirigits a persones vulnerables a la calor: gent gran, nadons, persones amb malalties cròniques o amb manca de recursos, però en canvi no estan indicats per aquelles persones que requereixin atenció mèdica per causa de la calor, que han d’acudir als centres de salut.

Tota la informació la trobaràs al següent enllaç:

https://www.cambrils.cat/ca/actualitat/notes-de-premsa-noticies/l2019ajuntament-de-cambrils-ofereix-una-xarxa-de-refugis-climatics-per-protegir-se-de-la-calor

Refugis climàtics:

https://mapes.cambrils.cat/cambrilsgis/visor/guia?centre=337205.2,4547643.4&capes=cambrils_nou:T_XSR_FONTSPOTABLE;cambrils_nou:T_SAL_REFUGICLIMATIC&escala=10000&pois=&marker=1