Davant les onades de calor que s’estan produint a tot el territori i que poden comportar un problema de salut pública, l’Ajuntament de Cambrils fica en marxa els refugis climàtics per a ajudar a la ciutadania a combatre els episodis de calor intensa. La xarxa de refugis està formada per quinze equipaments climatitzats degudament identificats, a banda dels parcs, jardins i zones amb fonts d’aigua potable. Aquesta iniciativa es dirigeix especialment a persones grans, nadons, persones amb malalties cròniques o amb manca de recursos.

La xarxa de refugis climàtics de Cambrils està formada per equipaments com la biblioteca, el centre cívic Les Basses, l’Ateneu Juvenil, el Forn del Tallero o el propi Ajuntament, i espais verds amb zones d’aigua potable que poden proporcionar confort tèrmic als veïns i veïnes en episodis de calor intensa o molt intensa, a la vegada que mantenen la seva activitat o funcions ordinàries.

La ciutadania pot fer-ne ús en moments de calor extrema, només s’han de dirigir a un punt habilitat per a trobar confort tèrmic, en el seu horari d’obertura habitual. La majoria dels espais compten amb aire condicionat, lloc per seure, un punt d’aigua i lavabo.

Els refugis climàtics estan especialment dirigits a persones vulnerables a la calor: gent gran, nadons, persones amb malalties cròniques o amb manca de recursos, però en canvi no estan indicats per a aquelles persones que requereixin atenció mèdica per causa de la calor, que han d’acudir als centres de salut.

Tota la informació la trobaràs al següent enllaç:

https://www.cambrils.cat/ca/actualitat/notes-de-premsa-noticies/l2019ajuntament-de-cambrils-ofereix-una-xarxa-de-refugis-climatics-per-protegir-se-de-la-calor

Refugis climàtics:

https://mapes.cambrils.cat/cambrilsgis/visor/guia?centre=337205.2,4547643.4&capes=cambrils_nou:T_XSR_FONTSPOTABLE;cambrils_nou:T_SAL_REFUGICLIMATIC&escala=10000&pois=&marker=1