El projecte Amed té com a objectiu mantenir i fomentar el consum d’aliments i preparacions saludables pròpies de l’àrea mediterrània en l’àmbit de la restauració col·lectiva.

 

QUÈ ÉS?

Amed correspon a les sigles que identifiquen els establiments promotors de l’Alimentació Mediterrània.

Es tracta, doncs, d’acreditar i identificar aquells establiments que reuneixin unes característiques vinculades al model d’alimentació mediterrània, per tal de poder menjar fora de casa de forma saludable.

La Dieta Mediterrània va obtenir, al 2010 el nomenament de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. http://fdmed.org

 

QUÈ APORTA?

L’alimentació i l’activitat física influeixen sobre la salut de les persones.

L’alimentació mediterrània es considera, no solament un tipus d’alimentació saludable, sinó també lligada a un estil de vida saludable. En aquest sentit, els establiments Amed, a més a més, poden oferir consells relacionats amb la promoció d’hàbits saludables (alimentació equilibrada i variada, opcions de lleure actiu, etc).

Avantatges:

El/la client/a d’un establiment Amed disposarà d’una oferta gastronòmica pròpia de l’alimentació mediterrània, a un preu en la línia dels preus habituals de l’establiment.

  • Els establiments adherits faran promoció dels productes autòctons de Catalunya. Al Camp de Tarragona es produeixen en gran part molts dels 12 aliments considerats indispensables per a una dieta saludable.
  • La difusió dels establiments acreditats es farà a través de diferents mitjans: web, premsa, guia d’establiments, etc.

 

Podeu consultar tota la informació del projecte, requisits i sol·licitud a la web:

www.amed.cat

 

Més informació:

Procediment per sol·licitar l'acreditació AMED:

 

Els passos per acreditar-se són molt senzills, simplement heu d’omplir la sol·licitud composta de cinc apartats:

  1. Omplir les dades bàsiques de l’establiment i un petit qüestionari per garantir que heu entès que comporta el projecte AMED.
  2. Adjuntar el menú setmanal de l’establiment: primer plat, segon i postres.
  3. Adjuntar la carta de la última temporada.
  4. Adjuntar una fotografia de l’establiment que es la que es veurà a la web.
  5. Per últim, heu de completar la inscripció amb una recepta de caire mediterrani que utilitzeu habitualment al vostre establiment.

 

Un cop completada la sol·licitud, teniu tres vies de tramitació:

  1. Mitjançant la web, a on trobareu la sol·licitud i la podeu omplir directament.
  2. Imprimir-la i un cop la teniu en paper, emplenar-la i fer-la arribar per correu postal al Departament de Salut o per fax. Totes les adreces les trobareu a la web de l’AMED.
  3. Per últim, teniu la possibilitat de fer-ho a través del dep. De salut de l’ajuntament. Només cal que us fiqueu en contacte amb nosaltres. Si encara no heu passat el control sanitari, la tècnica municipal de salut farà la visita obligatòria prèviament a la sol·licitud i engegarem posteriorment l’inici del projecte.

 

Un cop comunicada l’acreditació oficial com establiment AMED, es farà l'atorgament del distintiu extern, que serà l'identificador AMED per a col·locar a l’entrada de l’establiment, així com un diploma.