Les llars d’infants municipals són un espai per compartir, descobrir i créixer des del respecte. L’infant és el protagonista de l’acció educativa, el respecte vers a aquest i la diversitat de famílies que s’acullen, és fonamental per a tots i totes les professionals que hi treballen.

 

Les llars ofereixen una educació globalitzada i integral fet que permet entendre a cada infant com “un tot” únic i potenciar els aspectes propis del seu desenvolupament (cognitiu, afectiu, social, psicomotriu i comunicatiu) atenent a les seves necessitats.

La vida quotidiana és l’eix vertebrador de tota actuació que es desenvolupa a les estances així com de totes les propostes que es presenten. Els moments com el canvi de bolquer, l’hora dels àpats o l’estona de descans, esdevenen espais d’ensenyament-aprenentatge de gran valor en l’etapa 0-3 essencials per a un desenvolupament sa i natural de l’autonomia dels infants.

Les llars municipals s’emmarquen en l’anomenada escola activa on l’infant és el protagonista dels seus aprenentatges i on es respecten els seus interessos i preferències garantint així un aprenentatge significatiu i vivencial que el permeti conèixer, interpretar i utilitzar el seu entorn.

En aquest sentit, per tal d’afavorir els processos d’aprenentatge i convivència, es vetlla per generar una atmosfera tranquil·la i agradable on, els adults, ofereixen un espai segur, acollidor i de relació.

 

Voleu escoltar les entrevistes realitzades a Radio Cambrils en format Podcast: