L'OLH Gestiona les cèdules d'habitabilitat de Cambrils

 

Per la situació pandèmica, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha habilitat un cercador on es pot consultar la situació en què es troba la cèdula d’habitabilitat d’un habitatge en concret i els metres quadrats útils que té aquest habitatge. Només necessites saber el número de cèdula o la referència cadastral de l'habitatge. Pots accedir al cercador clicant aquí. (Per si no veus l'enllaç és aquest: http://agenciahabitatge.gencat.cat/wps/portal/!ut/p/z1/04_iUlDgAgP9CCATyIESxNL6UXmJZZnpiSWZ-XmJOfoR-pFRZvEWAZbuHhYmRj4GQV4mBo6mni7unhYmxgYGJvpeYI1Q_QhjUNlgQj8Kv0kRUG2o-tEp_cjMrMLCKEf9qOT8vJLUihL9iMSM5OREVYPy1CRVg-LUorLUzGJVg-TUouTElPyi5NSU0pzUYv2C7KhIAEXCvhI!/)

Així mateix, ja es pot sol·licitar la còpia de la cèdula d’habitabilitat de manera telemàtica a través del portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya, clicant aquí. (Per si no veus l'enllaç, seria aquest: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/22170_Copia_Cedules?category=74857eac-a82c-11e3-a972-000c29052e2c.)

ATENCIÓ! Degut a la situació d’excepcionalitat ocasionada per la Covid-19 i, degut a que estem treballant amb serveis mínims, si agafar cita per temes relacionats amb cèdules d’habitabilitat, hauràs de seleccionar a “canal d’atenció”, l’opció “telemàtic”. Intentarem ajudar-te trucant-te el dia i hora seleccionats i, en cas que no ho aconseguim ja fixaríem cita presencial. Gràcies i perdoneu les molèsties.Pots demanar cita aquí.

 

L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) de Cambrils, des del mes d'octubre de 2019, gestiona les cèdules d'habitabilitat de tot el municipi de Cambrils.

 

Què és?

La cèdula d'habitabilitat és el document administratiu que acredita que un habitatge és apte per ser destinat a residència de les persones i té les condicions tècniques d’habitabilitat.

 

Per a què serveixen?
  • Per tansmetre un habitatge en venda, lloguer o cessió d’ús, en primera transmissió o en posteriors transmissions.
  • Per donar d’alta els serveis d’aigua, electricitat, gas, telecomunicacions i altres serveis per a l'habitatge.

 

Qui pot sol·licitar una cèdula d'habitabilitat?

La pot sol·licitar el propietari de l’habitatge, l’administrador de la propietat o un representant autoritzat.

 

Tipus de cèdules d'habitabilitat?
  • Primera Ocupació. Per a habitatges de nova construcció (Caduca als 25 anys). O habitatges que són el resultat d’una intervenció o procés de rehabilitació o gran rehabilitació (Caduca als 15 anys).
  • Segona Ocupació. Per a habitatges existents (Caduca als 15 anys).

 

Tràmits a l'OLH de Cambrils?
  • Es poden presentar presencialment (amb cita prèvia) sol·licituds de cèdules de primera i segona ocupació.
  • El tècnic que realitzi el certificat d'habitabilitat de segona ocupació pot presentar telemàticament la sol·licitud de la respectiva cèdula d'habitabilitat.
  • Es poden demanar duplicats de cèdules vigents (no caducades) de manera presencial (amb cita prèvia). Cal aportar documentació acreditativa de la relació amb l’habitatge: DNI, escriptures, contracte de lloguer,...

 

Atenció: de forma exepcional com a conseqüència del COVID-19 cliqui aquí per tramitar una cèdula d'habitabilitat de primera ocupació.