L'actualitat de l'Arxiu Municipal

Ara mateix, l'Arxiu Municipal treballa en la configuració del sistema de gestió de la documentació, que ha de permetre gestionar (classificar, descriure, transferir, conservar, avaluar) tota la documentació que diàriament genera l'Ajuntament de Cambrils, tant en format paper com electrònic, CD, fotogràfic, plànols...

Alhora, es continua atenent la consulta d'aquesta documentació, tant per part dels departaments de l'Ajuntament com dels ciutadans en general.

Es mantenen obertes diverses línies de recerca sobre diferents aspectes del patrimoni històric de Cambrils, com ara els oficis (pescadors, mestres d'aixa, professionals del turisme, botiguers, pagesos...), l'evolució de l'espai urbà, la vida quotidiana en els seus diferents vessants (ensenyament, condicions de vida, relacions humanes...) o els fenomens econòmics i socials que han determinat els canvis que Cambrils ha anat experimentat al llarg dels segles.

Tot plegat es dóna a conèixer a través d'activitats de divulgació com El document del mes, la publicació del butlletí, la producció d'exposicions, l'organització de cicles d'activitats o de cursos i tallers.

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta tardor, també participa en la recerca del cicle Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions, i en l'organització de les activitats de divulgació.