Bloc sobre el Temporal de la Candelera de l'any 1.911

 

 

Aquest bloc, gestionat conjuntament amb l’Arxiu Municipal de Cambrils, us aproparà als testimonis que van viure els efectes i les conseqüències del gran “Temporal de la Candelera” que l’any 1911 va castigar les poblacions de la costa catalana i valenciana. Hi trobareu un recull d’entrevistes, notícies, audiovisuals i imatges que faran que aquesta història segueixi viva i no caigui en l’oblit.

http://1911temporal.wordpress.com/

Col·laboració amb Tinet per compilar entrevistes

El Museu d'Història de Cambrils col·labora amb la Diputació de Tarragona, a través de Tinet.cat, en la cocreació de continguts web al voltant de personatges, testimonis i patrimoni d'interès de Cambrils.

http://www.tinet.cat/portal/sheet-show.do?id=71035&ch=7

 

Col·laboració amb Canal Reus

Reportatge sobre els refugis antiaeris de Cambrils

https://www.facebook.com/cambrilscultura/videos/443721539861808/

 

Article d'actualitat a Gencat.cat: "Coneixem la història d'en Maurici, pescador de Cambrils "

http://agricultura.gencat.cat/ca/actualitat/histories-rurals/noi-mar/

Vídeo de recreació en 3D de la Vil·la Romana de la Llosa

Aquest vídeo us permetrà conèixer a fons no només la història dels habitants de la vil·la romana eminentment agrícola de la Llosa, sinó també les tècniques que utilitzen els arqueòlegs i les tasques que realitzen per fer comprensible les restes arqueològiques. No us podeu perdre la recreació en 3D del jaciment!

 

Video de recreación en 3D de la Villa Romana de la Llosa

Este video os permitirá conocer a fondo no tan sólo la historia de los habitantes de la villa romana, eminentemente agrícola, de la Llosa, sino también las técnicas que utilizan los arqueólogos y las tareas que llevan a cabo para hacer comprensibles los restos arqueológicos. ¡No os podéis perder la recreación en 3D del yacimiento!

Vidéo récréation 3D de la Villa Romaine de la Llosa

Cette vidéo vous permettra d’apprendre à connaître non seulement l’histoire des habitants de la Villa Romaine de la Llosa, essentiellement agricole, mais aussi les techniques utilisées par les archéologues et les travaux effectuées pour comprendre les vestiges archéologiques. Ne manquez pas la récréation du site en 3D!

3D Video recreation of the Roman Villa of la Llosa

Whit this video, you would know deeply, not only the history of the inhabitants of the Roman Villa of la Llosa, predominantly agricultural, but also the techniques used by archaeologists and the tasks they perform to make understandable the archaeological remains. You can not miss the 3D site recreation!

Testimonis i imatges de la història de Cambrils s. XIX-XX

Documental de Jordi Martí Domínguez, produït per Jordi Martí Henneberg, amb el suport de la Universitat de Lleida, que presenta un recorregut per la història de Cambrils a través de testimonis orals que deixen constància de com la ciutat ha anat evolucionant gràcies a factors tan importants com el ferrocarril o el turisme

.

Temporals marítims al segle XX

Documental emès al programa Thalassa, del Canal 33, el dia 28 de juny de 2.012, on els fets ocorreguts al litoral català, a causa del temporal de la Candelera de 1.911, en són protagonistes.

  

 

Imatges de la descoberta l'any 1992