De la Torre al Pòsit recull l'experiència de la ruta comentada que el novembre de 2010 van organitzar l'Arxiu Municipal de Cambrils, el Museu d'Història de Cambrils i la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils dins del cicle Societats de Cambrils durant la II República.

Amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius 2011, l'Arxiu Municipal de Cambrils va proposar aquesta passejada pels carrers del barri de la Platja de Cambrils que és, alhora, una passejada pel temps.

Al llarg de 10 aturades podreu conèixer alguna cosa més sobre la vida, les feines, els jocs, l'escola, la religiositat i les festes dels cambrilencs que van viure aquí a inicis del segle XX.

Des de fa anys, l'Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) i el Museu d'Història de Cambrils (MHC) fan recerca sobre la memòria del Barri de la Platja. Gràcies a les entrevistes als testimonis -conservades a l'AMCAM com a documents orals-, a l'estudi dels documents públics i privats i a l'anàlisi dels objectes, s'ha anat teixint una explicació sobre la història del barri en aquelles dècades tan determinants per a la seva evolució. La recerca continua oberta a la conversa amb nous testimonis i a consultar nous documents. En aquesta ruta podeu veure una petita mostra d'aquests coneixements.

De la Torre al Pòsit recull l'experiència de la ruta comentada que el novembre de 2010 van organitzar l'AMCAM, el MHC i la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils dins del cicle Societats de Cambrils durant la II República. Llavors se'n va fer una edició especial i irrepetible, acompanyada per les representacions i testimonis d'un seguit d'entitats i persones.

Us convidem a descarregar-vos el pdf adjunt i resseguir la ruta pels carrers.