L'Arxiu Municipal de Cambrils participa en el programa "Descobreix Cambrils" oferint als centres educatius diverses propostes d'activitats

L'Arxiu Municipal de Cambrils participa en el programa Descobreix Cambrils, coordinat pel departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils.

Dins d'aquest programa, l'AMCAM ofereix als centres educatius diverses propostes d'activitats. Els alumnes de primària, secundària i educació d'adults de Cambrils podran descobrir, a través del patrimoni documental que es conserva i es difon a l'AMCAM, aspectes de la història del municipi com el ferrocarril, l'evolució dels barris, el valor de les fotografies, l'evolució de l'escola i la vida dels documents.

Les activitats que s'ofereixen són:

ActivitatNivell educatiuTemaContingut
Descobrim l'arxiu Infantil 2n cicle El valor dels documents
Descoberta de l’espai de l’arxiu (dipòsits) i d’alguns dels tresors que s’hi conserven: les fotografies que ens parlen de persones i llocs de Cambrils amb les seves pròpies històries.
Camins de ferro Cicle inicial de primària Descoberta dels documents que serveixen per conèixer la història
Visita a l’espai de l’Arxiu Municipal i descoberta dels documents que ens parlen de la història del tren a Cambrils: fotografies antigues, plànols, projectes...
Sabíeu que a Cambrils va existir durant uns anys un tren que tenia una missió ben especial?
Aprenents d'historiador Cicle superior de Primària Descoberta dels documents que serveixen per conèixer la història
Visita a l’espai de l’Arxiu Municipal i descoberta dels documents que els historiadors usen per conèixer diferents aspectes de la història i explicar‐nos‐els a tots. Treball amb fotografies i documents textuals breus que parlen dels canvis en el paisatge urbà de Cambrils.
Anar a l'escola, abans Batxillerat L’ensenyament en el passat
Dins de la visita als espais de l’arxiu municipal, treball amb alguns dels documents que ens permeten copsar com ha canviat l’escola els darrers segles.
Qui anava a escola fa 300 anys? Què aprenien els xiquets i les xiquetes de fa un segle? Heu vist mai l’escola que mai es va arribar a construir a Cambrils? Com era una classe? Quan i com es va crear el vostre institut?
La vida dels documents Cicles formatius de Gestió Administrativa i Administració i Finances El cicle de vida dels documents al servei de la gestió administrativa
A partir de la visita a l’Arxiu Municipal, es descobreixen els valors i necessitats dels documents en cadascuna de les fases de la seva vida, per mostrar de quina manera serveixen a la gestió d’una organització.

Els centres d'ensenyament que vulguin fer alguna d'aquestes activitats s'han de posar en contacte amb els coordinadors del programa.