La qualitat de l'aigua de les platges cambrilenques es controlen regularment, durant les temporades de bany, mitjançant nombrosos punts de mostreig al llarg de tot el litoral. Aquestos son els pictogrames utilitzats internacionalment i per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Anàlisis regulars de les aigües de bany

Des de l'Agència Catalana de l'Aigua, regularment durant la temporada de bany, recullen mostres d'aigua de tots els punts de mostreig existents a les platges de Cambrils. Amb aquestes mostres analitzen els diferents tipus de bacteris i els factors físics i químics que puguin trobar-se a l'aigua del mar.

Per tenir coneixement de la qualitat de l'aigua de bany, els resultats d'aquests anàlisis es mostren en els cartells d'informació general de les platges i també estan a la disposició de l'usuari als centres de salvament i socorrisme.

Resultats analítics de l'aigua de bany

Es poden consultar tots els resultats dels mostrejos que es van realitzant a l'aigua de bany, durant la temporada de bany, a totes les platges del Cambrils i d'altres municipis mitjançant el web de l'ACA

Característiques Físiques i Geomorfològiques de les zones de bany

També es pot conèixer el perfil de la zona de bany costanera per platges, mitjançant els informes elaborats per l'ACA, en els quals s'indiquen les característiques Físiques i Geomorfològiques de les 9 platges que conformen el litoral de Cambrils.

                 Informe dels Resultats Temporada de Bany  

                Mitjançant aquest Informe dels Resultats de la Temporada de Bany elaborat per l'ACA, es pot accedir als següents resultats:

                1. Introducció
                2. Resultats de la Classificació de la Qualitat de les aigües de bany costaneres
                3. Resultats de la Classificació de la Qualitat de les aigües de bany continentals
                4. Valoració dels resultats de les classificacions i comparació amb anys anteriors

                 Fenòmens Naturals a les Platges

                L'Agència Catalana ha elaborat uns dossiers informatius sobre els diferents fenòmens naturals que podem trobar a les platges com poden ser les escumes vegetals, el mucílags o les diferents restes naturals marines que es dipositen a les platges.  

                Ets un observador/ra del Mar?

                Doncs Benvingut/da a Observadors del Mar!

                 OBSERVADORS DEL MAR recopila observacions i experiència de ciutadans sobre fenòmens que ocorren en el mar, per fer recerca marina.

                Es recullen dades sobre distribució i abundància d'espècies marines comunes, aparició d'espècies marines, 'rares' o invasores, o presència d'efectes sobre l'ecosistema (mortalitats d'organismes, contaminació superficial i del fons). Les dades són utilitzades en els projectes de recerca per comprendre millor els efectes que l'escalfament global, la contaminació, els canvis de biodiversitat, les invasions d'espècies exòtiques i la sobrepesca estant tenint sobre el mar.

                Aquesta plataforma web, coordinada des de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona (CSIC), compta amb la participació d'experts de diferents centres de recerca nacionals i internacionals que validen i comenten les observacions rebudes. La web es converteix així en un punt de trobada entre ciutadans i científics, que té com a objectiu crear nou coneixement de forma conjunta. Per aprofundir en la col·laboració, s'organitzen jornades de formació i de divulgació per a públic general i escoles (s'anuncien a la web i per twitter).

                Si t'agrada el mar, busseges, navegues, pesques, fas esports aquàtics tant de forma professional com a aficionat, o vas a la platja, t'animem a col·laborar amb aquesta plataforma de #ciència ciutadana!

                LA TEVA MIRADA ÉS MOLT VALUOSA!