Les noves jornades “Cambrils amb gust de mar” arriben amb la missió de reivindicar l’essència marinera del municipi a través dels productes de proximitat i donar protagonisme a tres espècies de peixos que es pesquen habitualment a la zona de Cambrils: el peix blau, la gamba blanca i la canana.

La primera edició d'aquesta campanya serà l'encarregada de tancar el calendari gastronòmic del municipi. Del 8 al 24 de novembre, diferents restaurants cambrilencs oferiran un menú degustació o un plat principal amb algun dels peixos de les jornades com a ingredient principal. En aquest cas, la tríada marinera formada pel peix blau, la gamba blanca i la canana, maridat amb vins i caves de les D.O. de les comarques de Tarragona.

Així mateix, la Confraria de Pesacdors farà una degustació popular de seitons fregits el 10 de novembre i un tast de cananes amb ceba i tomàquet el 24 de novembre al port El programa d’activitats es completa amb un maridatge de gamba blanca, una masterclass per escolars i un taller per l’alumnat de l’Escola d’Hoteleria.

L'objectiu és posar en valor productes autòctons de Cambrils i mostrar la seva versalitat a la cuina.