Memòria viva del temporal

Entre el 31 de gener i el 3 de febrer de 1911, una gran tempesta va resseguir les costes catalanes i valencianes, de nord a sud. Des del Maresme fins a Alacant, centenars de pescadors que treballaven a la mar van trobar-se enmig d’un temporal inesperat. Desenes de barques es van veure afectades. Van lluitar contra la força del vent i les onades amb els mitjans propis de les embarcacions de vela llatina, gràcies al seu coneixement de les tècniques de navegació. Molts d’ells van poder refugiar-se en ports i platges. Molts van salvar la vida gràcies a l’ajuda d’altres tripulacions, als escassos mitjans de salvament i a les persones que des de terra els van fer senyals i els van llençar caps.

L'Anjub. Grup de recerca de cultura tradicional i popular de Cambrils

L'Anjub, grup de recerca de cultura tradicional i popular de Cambrils, va néixer l'estiu de 1992 amb el propòsit d'omplir un buit existent pel que fa a l'estudi i la divulgació de la cultura tradicional i popular del nostre poble. L'entitat va prendre el nom al mur que protegia de rierades el nucli antic de Cambrils i que avui encara existeix al nord de la nostra població. En aquells moments gairebé tots érem estudiants universitaris que, empesos per un gran entusiasme, potser fins i tot execessiu, vam decidir de posar remei a aquella situació.

Museu d'Història de Cambrils

El Museu d’Història de Cambrils és un projecte social, històric i cultural que suma voluntats amb un objectiu comú: fomentar la conservació, educació, difusió i gestió del patrimoni històrico-cultural del municipi.