Open Data és una filosofia que té per objectiu posar a disposició de la societat les dades que gestiona l'administració pública en formats fàcils de manipular: son les dades del sector públic obertes i accessibles per a persones, empreses i organitzacions, per al seu ús i redistribució en benefici de tots. Com a ciutadà o com a empresa pots consultar, reutilitzar i redistribuir aquestes dades lliurement per desenvolupar nous serveis i eines que generin nous beneficis per a tu i per a la ciutat.

Què és ?

Open Data és una filosofia que té per objectiu posar a disposició de la societat les dades que gestiona l'administració pública en formats fàcils de manipular: son les dades del sector públic obertes i accessibles per a persones, empreses i organitzacions, per al seu ús i redistribució en benefici de tots.

Avantatges ?

 

Ciutadà

Empreses

Administracions

És una eina d'informació i consulta eficient, detallada i verificable, que permet a la ciutadania conèixer millor tot allò que passa al voltant de la ciutat i en facilita la seva participació activa Qualsevol empresa o emprenedor pot analitzar, reutilitzar i redistribuir aquestes dades generant nous serveis, noves aplicacions web o per mòbil generant riquesa social i econòmica. Posar les dades publiques de la ciutat al servei de la ciutadania és un pas endavant de l'Administració cap a la transparència, alhora que promou un ús intel·ligent dels recursos en benefici de tothom.