Des de l'octubre de 2013 un grup d’antics castellers han tornat a posar en marxa La Colla Castellera Xiquets de Cambrils amb la intenció de normalitzar l’activitat al nostre municipi.

La Colla Castellera Xiquets de Cambrils es va iniciar l’any 1993, realitzant assajos a la plaça de l’Església de Santa Maria, i la primera actuació la van realitzar a la mateixa plaça el 8 de desembre del mateix any. En la primera actuació es van realitzar castells de 6 i l’any següent es descarregava el primer 4 de 7. En els anys d’activitat es van descarregar castells com el pilar de cinc, el 2 de 6, el 4 de 7, el 3 de 7, el 4 de 7 amb el pilar i el 3 de 7 amb el pilar. Els Xiquets de Cambrils van mantenir l’activitat entre el 1993 i el 2001, i van actuar a Reus en diverses ocasions, a Madrid, a Beseit, a Barcelona, a l’Hospitalet o a les Terres de l’Ebre i també van participar al concurs de Castells de Torredembarra, on van guanyar el premi als millors grallers i al millor 3 de 7.

El 8 de desembre de 1994 es va penjar una placa commemorativa a la façana de l’Església de Santa Maria del primer pilar de 4 aixecat pels Xiquets de Cambrils el 1993. Posteriorment amb les obres de la façana es va fer malbé i es va retirar.

El dia 8 de desembre 2013, diada de Festa Major de la Immaculada, coincidint amb els 20 anys de la primera actuació a la plaça i amb la recuperació de nou de la Colla, es va restituir la placa commemorativa i es va realitzar un pilar de 4.

Per a més informació: https://xiquetsdecambrils.cat/