La Colla va nèixer el 1992, amb la primera Trobada de Gegants de Cambrils

La Colla Gegantera Tota l'Endenga, és una entitat que té com a principal finalitat el foment de la tradició catalana gegantera i, des de 1994 tenen concedida la cessió d'ús gratuïta, temporal i a precari, dels 4 Gegants i dels 11 Nans, propietat de l'Ajuntament.

Els seus elements (els gegants Pere i Camí, Ermengol i Magdalena, el gegant del Setge el Marquez de los Vélez, el gegantó Cabo Quiñones, els nanos i la Farnaca) formen part del Seguici Festiu i tenen un valor identitari que forma part del ritual del patrimoni cultural i festiu del municipi.

Cada any coorganitzen junt amb el Departament de Festes de l'Ajuntament, la Nit del Foc, una barreja espectacular de llum, so i foc.

Dins la Colla Gegantera hi ha la secció Cop de Cap, grup de timbals, que va néixer com a secció de l’Endenga el 21 de maig de 2003, la qual també forma part del Seguici Festiu. El grup basa el seu repertori en ritmes mediterranis i actuen en un gran varietat d’espectacles: correfocs, cercaviles, processons religioses, rues de carnaval i, fins i tot, concerts. Actuen en motiu de la Nit del Foc i les Trobades de Gegants, organitzades per la Colla Gegantera Tota l’Endenga.

Per a més informació podeu consultar la web: http://www.totalendenga.org; http://www.copdecap.cat/

Als inicis del segle XX es crea l'actual Ball de Bastons de Cambrils

 

Consulteu el document adjunt.

Per a més informació: facebook.com/BallDeBastonsCambrils.

Es va crear al 2003 per part d'antics membres del Grup de Diables de l'Eixample.

 

Consulteu els documents adjunts.

Per a més informació: facebook.com/DiablesCagarrieresdeCambrils

Associació sense ànim de lucre, nascuda l'any 1998

L'Associació Amics de la Sardana de Cambrils és una entitat que té com a principal finalitat el foment de la tradició catalana sardanista i que té un valor identitari que forma part del patrimoni cultural,  popular i festiu del municipi.

Es van formar com a entitat cultural sense ànim de lucre el dia 12 d'agost de 1998.

Formen part de la Federació Sardanista de Catalunya i també de la Unió d'Associacions organitzadores d'Aplecs Sardanistes de les Comarques Meridionals.

Les seves ballades es fan al Parc del Pescador ubicat al costat del Port de Cambrils i a d'altres indrets.

Per a més informació: http://sardanescambrils.jimdo.com/agenda/

Curs de Perfeccionament de Sardanes, a partir del 14 d’octubre 2013, tots els dilluns de 17:30 a 19:00 h al Centre Cultural. Inscripcions gratuïtes. Assaig Amics de la Sardana de Cambrils, tots els dimecres de les 17h a les 20h al Centre Cultural.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

Des de l'octubre de 2013 un grup d’antics castellers han tornat a posar en marxa La Colla Castellera Xiquets de Cambrils amb la intenció de normalitzar l’activitat al nostre municipi.

La Colla Castellera Xiquets de Cambrils es va iniciar l’any 1993, realitzant assajos a la plaça de l’Església de Santa Maria, i la primera actuació la van realitzar a la mateixa plaça el 8 de desembre del mateix any. En la primera actuació es van realitzar castells de 6 i l’any següent es descarregava el primer 4 de 7. En els anys d’activitat es van descarregar castells com el pilar de cinc, el 2 de 6, el 4 de 7, el 3 de 7, el 4 de 7 amb el pilar i el 3 de 7 amb el pilar. Els Xiquets de Cambrils van mantenir l’activitat entre el 1993 i el 2001, i van actuar a Reus en diverses ocasions, a Madrid, a Beseit, a Barcelona, a l’Hospitalet o a les Terres de l’Ebre i també van participar al concurs de Castells de Torredembarra, on van guanyar el premi als millors grallers i al millor 3 de 7.

El 8 de desembre de 1994 es va penjar una placa commemorativa a la façana de l’Església de Santa Maria del primer pilar de 4 aixecat pels Xiquets de Cambrils el 1993. Posteriorment amb les obres de la façana es va fer malbé i es va retirar.

El dia 8 de desembre 2013, diada de Festa Major de la Immaculada, coincidint amb els 20 anys de la primera actuació a la plaça i amb la recuperació de nou de la Colla, es va restituir la placa commemorativa i es va realitzar un pilar de 4.

Per a més informació: https://xiquetsdecambrils.cat/

Bases Reguladores per a l'Atorgament de subvencions d'Activitats i Iniciatives Culturals i Festives per a l'any 2015

La Junta de Gorven Local en sessió de data 20.02.15 va acordar obrir la convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, per a la realització d'activitats i iniciatives culturals i festives a Cambrils per l'any 2015.

L'acord s'ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona núm. 70 del dia 25 de març de 2015. El termini per a presentar les sol·licituds serà fins el 26 de maig de 2015, 2 mesos a comptar des de la seva publicació del BOP Tarragona.

Les bases Reguladores per a l'Atorgament de subvencions d'Activitats i Iniciatives Culturals i Festives per a l'any 2015, juntament amb els models d'instància necessaris per sol·licitar la subvenció, acceptar-la i justificar-la, els podeu trobar al final de la pàgina per a descarregar.

Recordeu! Per a poder sol·licitar la subvenció primer ha d'estar justificada la que es va atorgar a l'any 2014.