La Colla va nèixer el 1992, amb la primera Trobada de Gegants de Cambrils

Formació entitats 2.jpg

La Colla Gegantera Tota l'Endenga, és una entitat que té com a principal finalitat el foment de la tradició catalana gegantera i, des de 1994 tenen concedida la cessió d'ús gratuïta, temporal i a precari, dels 4 Gegants i dels 11 Nans, propietat de l'Ajuntament.

Els seus elements (els gegants Pere i Camí, Ermengol i Magdalena, el gegant del Setge el Marquez de los Vélez, el gegantó Cabo Quiñones, els nanos i la Farnaca) formen part del Seguici Festiu i tenen un valor identitari que forma part del ritual del patrimoni cultural i festiu del municipi.

Cada any coorganitzen junt amb el Departament de Festes de l'Ajuntament, la Nit del Foc, una barreja espectacular de llum, so i foc.

Dins la Colla Gegantera hi ha la secció Cop de Cap, grup de timbals, que va néixer com a secció de l’Endenga el 21 de maig de 2003, la qual també forma part del Seguici Festiu. El grup basa el seu repertori en ritmes mediterranis i actuen en un gran varietat d’espectacles: correfocs, cercaviles, processons religioses, rues de carnaval i, fins i tot, concerts. Actuen en motiu de la Nit del Foc i les Trobades de Gegants, organitzades per la Colla Gegantera Tota l’Endenga.

Per a més informació podeu consultar la web: http://www.totalendenga.org; http://www.copdecap.cat/

Als inicis del segle XX es crea l'actual Ball de Bastons de Cambrils

Nombre del documento,.. ,- - .-_109.jpg

 

Consulteu el document adjunt.

Per a més informació: facebook.com/BallDeBastonsCambrils.

Es va crear al 2003 per part d'antics membres del Grup de Diables de l'Eixample.

Nombre del documento,.. ,- - .-_165.jpg

 

Consulteu els documents adjunts.

Per a més informació: facebook.com/DiablesCagarrieresdeCambrils

Des de l'octubre de 2013 un grup d’antics castellers han tornat a posar en marxa La Colla Castellera Xiquets de Cambrils amb la intenció de normalitzar l’activitat al nostre municipi.

image00039.jpeg

La Colla Castellera Xiquets de Cambrils es va iniciar l’any 1993, realitzant assajos a la plaça de l’Església de Santa Maria, i la primera actuació la van realitzar a la mateixa plaça el 8 de desembre del mateix any. En la primera actuació es van realitzar castells de 6 i l’any següent es descarregava el primer 4 de 7. En els anys d’activitat es van descarregar castells com el pilar de cinc, el 2 de 6, el 4 de 7, el 3 de 7, el 4 de 7 amb el pilar i el 3 de 7 amb el pilar. Els Xiquets de Cambrils van mantenir l’activitat entre el 1993 i el 2001, i van actuar a Reus en diverses ocasions, a Madrid, a Beseit, a Barcelona, a l’Hospitalet o a les Terres de l’Ebre i també van participar al concurs de Castells de Torredembarra, on van guanyar el premi als millors grallers i al millor 3 de 7.

El 8 de desembre de 1994 es va penjar una placa commemorativa a la façana de l’Església de Santa Maria del primer pilar de 4 aixecat pels Xiquets de Cambrils el 1993. Posteriorment amb les obres de la façana es va fer malbé i es va retirar.

El dia 8 de desembre 2013, diada de Festa Major de la Immaculada, coincidint amb els 20 anys de la primera actuació a la plaça i amb la recuperació de nou de la Colla, es va restituir la placa commemorativa i es va realitzar un pilar de 4.

Per a més informació: https://xiquetsdecambrils.cat/

Creats al 2003 dins de la Colla Gegantera Tota l'Endenga.

Foto colla.jpg

Els Cop de Cap son un grup de percussió innovador, creat el 2003, que parteix de ritmes mediterranis fusionats amb altres sons amb una posada en escena especial. Fins ara hem demostrat que aquest tipus d'espectacle pot encabir-se en qualsevol tipus d'esdeveniment a l'aire lliure sense posar-nos cap límit al tipus d'actuació. Oferim un repertori de ritmes mediterranis basats en els timbals tradicionals de correfoc però fusionats amb ritmes tropicals i d'altres que ens sonen més familiars com pasdobles i valsos. Ara que estan tant en voga les batucades, Cop de Cap no es limita a copiar el mestissatge que s'ha originat en altres latituds sinó que crea una fusió autòctona. Les actuacions en nombrosos indrets evidencien l'èxit de la fórmula Cop de Cap com a sinònim de festa. Entre els seus temes hi ha noms que fan referència a termes i renoms mariners com Pitu Bomba, Escata la mabra o Rom o raca. Els Cop de Cap som una colla de timbalers/eres de diferents edats a qui uneix les ganes de tocar, cridar i fer vibrar el públic. En síntesi, una dosi contundent i sonora de bones vibracions i bon humor.