Enguany, el Museu del Port de Tarragona ofereix una passejada amb golondrina per observar la varietat d´ocells que es poden veure al port

  • Categoritzat com: Ocupació
  • Serveis associats: Ocupació

De l’11 al 20 de novembre té lloc la 21a edició de la Setmana de la Ciència. Enguany, vuit entitats i institucions diferents apleguen prop de 50 activitats arreu del territori. Una part d’aquests actes s’ha organitzat a través del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili, que ofereix activitats a una desena de localitats com ara La Sénia, Móra d’Ebre o Cambrils, amb l'objectiu d’estendre la divulgació científica i d’incrementar les oportunitats de la societat per accedir-hi. A més, el campus de les Terres de l’Ebre ha organitzat el “Dia de la Ciència a l’Ebre”. Serà el 18 de novembre i comptarà amb diversos tallers científics dels àmbits de les ciències i la tecnologia i de les humanitats i les ciències socials.

D’altra banda, arriba la cinquena edició del programa "Fem recerca!", una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics i ser-ne els protagonistes durant unes hores. A més, el Projecte APQUA organitza durant tota una setmana, juntament amb l’AEQT, tallers experimentals en què els alumnes poden realitzar activitats atractives que il•lustren diversos continguts científics relacionats amb la ciència i la tecnologia químiques.

Enguany arriba també la quarta edició de Ciència al teatre, el 15 de novembre, al Teatre Bartrina de Reus. S'ha preparat un espectacle que combina la final del concurs Vols saber què investigo?, on set doctorands de la URV exposaran la seva recerca en forma de monòleg, i l’actuació dels monologuistes científics de The Big Van, que parlen de ciència amb humor.

La Setmana de la Ciència a Tarragona compta amb activitats que organitzen institucions del territori. El Museu del Port de Tarragona oferirà una passejada en golondrina per observar la varietat d’ocells que es poden veure al port. Per la seva part i tal com van fer l’any passat, el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut obrirà les portes per explicar la recerca en aliments per la salut i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona obre les portes dels seus centres el diumenge dia 20 i organitza visites i espectacles per conèixer el món romà.

Actes previs

Coincidint amb l'Any Internacional de l’Entesa Mundial 2016, demà dimarts i com a acte previ a la Setmana de la Ciència, s'inicia el cicle de cafès científics Ciència a La Cantonada amb una conferència titulada "Patim del que mengem?”, a càrrec de Jaume Folch, professor de Bioquímica i Biologia Molecular a la URV.

En aquesta tertúlia científica es parlarà de la relació entre el medi ambient i la contaminació, l’alimentació i les malalties mentals.

També aquest dimarts comencen les rutes per conèixer el científic Antoni de Martí i Franquès, adreçada a estudiants d’ESO i batxillerat. Es tracta d’una ruta teatralitzada que porta els participants per la Part Alta de Tarragona seguint la pista del químic català nascut a Altafulla. El 19 de novembre s’oferirà per a un públic general, perquè també la puguin gaudir les famílies.