El SOC ha creat un sistema propi de la Garantia Juvenil que ha permès començar les actuacions abans que a la resta de l'Estat perquè el govern espanyol no ha eliminat els obstacles ni flexibilitzat els requisits d'inscripció

  • Categoritzat com: Ocupació
  • Serveis associats: Ocupació

Prop de 20.000 persones joves inscrites al programa europeu Garantia Juvenil han trobat una feina Catalunya i estan donades d'alta a la Seguretat Social.

Fins ara, 49.840 joves s'han inscrit al programa, dels quals més de 38.500 han participat en alguna actuació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquestes xifres les han facilitat la directora del SOC, Mercè Garau, i la directora general de Joventut, Marta Vilalta, que han comparegut a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya, amb el responsable del Programa de Garantia Juvenil, Jesús Quiroga.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil.

La directora del SOC ha assegurat que les persones joves beneficiàries "podrien ser més si el nou govern espanyol hagués rectificat els criteris que restringeixen l'accés" a les persones que han treballat o s'han format en els darrers 30 dies, "entre d'altres traves existents que afecten al col·lectiu de joves més vulnerables".

Garau ha explicat que "Catalunya és capdavantera en l'execució del programa Garantia Juvenil malgrat els entrebancs del govern espanyol per facilitar la inscripció" de les persones joves, "amb un sistema propi que ha permès Catalunya començar les actuacions abans que enlloc de l'Estat i deixant enrere el Registre únic del Ministerio".

"Catalunya ha assolit el lideratge perquè ha creat un model propi de Garantia Juvenil dissenyat pel SOC, basat en l'acord amb la Direcció General de Joventut, amb actuacions planificades amb les entitats que les implementen, i la participació dels agents socials, econòmics, entitats locals i de representants dels col·lectius joves", ha assegurat la directora del SOC.