A través del programa Incorpora d'inclusió sociolaboral que impulsa l'entitat, l'Obra Social la Caixa ha inserit laboralment més de 7.400 treballadors en risc

  • Categoritzat com: Ocupació
  • Serveis associats: Ocupació

El programa d'integració laboral de l'Obra Social la Caixa Incorpora ha facilitat l'accés a 7.406 llocs de treball a persones en risc d'exclusió entre gener i octubre d'aquest any a Catalunya. La xifra suposa un increment del 20% respecte al mateix període del 2015. Segons reconeix l'entitat, ha estat possible gràcies a la implicació de 2.272 empreses i a la col·laboració de 120 entitats socials, encarregades de desenvolupar el programa a totes les províncies.

De les insercions dutes a terme a través del programa Incorpora a Catalunya, un 52% corresponen a dones i un 48% a homes. Pel que fa als col·lectius, un 30% són persones amb alguna discapacitat i un 70%, persones en situació o risc d'exclusió social.

Destacada implicació a l'Estat
Al conjunt de l'Estat, el programa ha facilitat l'accés a 22.316 llocs de feina a persones en risc d'exclusió social, entre gener i octubre d'aquest any, a Espanya, davant els 18.468 del mateix període del 2015, el que implica un increment del 18%.

Aquest augment ha estat gràcies a la implicació en aquest projecte de responsabilitat social empresarial de 7.978 empreses, així com a la col·laboració de 366 entitats socials que formen part dels diferents grups Incorpora.

Tanmateix Incorpora ofereix assessorament i acompanyament en accions encaminades a aquest objectiu, centrades en la inclusió laboral de persones en situació de vulnerabilitat. El programa d'integració laboral de l'Obra Social la Caixa, en marxa des del 2006, s'adreça prioritàriament a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, exreclusos, immigrants, joves en risc d'exclusió i víctimes de la violència de gènere, entre altres col·lectius.