La majoria de companyies considera "determinant" la conversa amb el candidat per davant de les referències

  • Categoritzat com: Ocupació
  • Serveis associats: Ocupació

Dos de cada tres companyies utilitzen l'entrevista personal com a factor clau en el procés de selecció de candidats, segons l'Informe de Tendències en RRHH de Randstad Research, que destaca aquest element per davant de les referències, les proves de coneixements i la verificació de títols acadèmics.

En concret, l'informe revela que el 63% de les companyies considera l'entrevista personal com el factor determinant a l'hora de triar a un nou treballador. En segon lloc, pel 12% el més important és la comprovació de referències. El 11% posa a prova els coneixements del candidat, i només el 4% verifica els seus títols acadèmics.

Així, Ranstad recomana seguir una sèrie de consells per a l'entrevista, "element clau de decisió de contractació", i destaca en primer lloc la seguretat al llarg de tota l'entrevista. La companyia destaca que "una posició segura, elegant i decidida comunicarà al reclutador que el candidat és capaç de controlar situacions sota pressió".

La proactivitat i el discurs són altres elements que el candidat pot comunicar de manera subtil. "Actualment, demostrar que es té una actitud de proposar solucions aportant elements diferents als esperats és un element molt demandat per les empreses", destaca Randstad. Adoptar un diàleg eloqüent i adaptat a l'empresa resulta també necessari.

"És convenient que el candidat es gravi prèviament, simulant una entrevista personal, per poder detectar els usos incorrectes del llenguatge i treballar en el seu perfeccionament", aconsella la plataforma d'ocupació. Interioritzar el CV i adaptar-ho al discurs resulta de la mateixa manera aconsellable.

Segons Randstad, transmetre una marca personal és "cada vegada més imprescindible" a l'hora d'afrontar una entrevista, per la qual cosa recomana que el candidat comuniqui aquesta marca durant el diàleg amb el reclutador en un treball que "comença amb un bon CV i continua amb un intens treball a les xarxes socials del candidat".

Pel que fa a com respondre a les preguntes més habituals, tals com les possibles febleses del candidat o per què hauria de ser contractat, Randstad recomana preparar-les prèviament. Negar la primera no és una opció, assenyala, però sí parlar d'elles demostrant que el professional sap com superar-les.

A la pregunta "Per què hauríem de contractar-te?", el candidat ha de mostrar confiança i no tenir por a dir que, sincerament, creu que és la millor persona per exercir el lloc de treball, exposant els motius. Randstad afegeix que aquesta pregunta s'haurà d'aprofitar sense exagerar, centrant-se a ressaltar les característiques que diferenciïn al candidat dels altres.

 

Enllaç a la notícia VieEmpresa