Els joves percebran el 60% de les retribucions d'un treballador a jornada completa

  • Categoritzat com: Ocupació
  • Serveis associats: Ocupació

Un total de sis joves han començat a treballar avui dimarts, 15 d'octubre, als diversos departaments del consistori cambrilenc. Els joves hi han pogut accedir en el marc d'un contracte de pràctiques a través d'una subvenció de 66.000 euros del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil per a joves menors de 30 anys amb titulació universitària o de grau superior dins del programa Garantia Juvenil.

Tal com ha explicat l'Ajuntament, l'objectiu del conveni és oferir la possibilitat d'adquirir experiència professional a joves inscrits en aquesta iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil. Pel que fa a la contractació l'han dut a terme mitjançant un contracte en pràctiques d'una durada de sis mesos a jornada completa. Els contractes, que s'han iniciat avui, finalitzaran el 14 de maig del 2017 i durant aquest període, els joves percebran el 60% de les retribucions d'un treballador a jornada completa.

Els sis joves són dues psicòlogues per la Unitat d'Educació Compartida (UEC) i a l'Escola d'Adults, un jardiner per la brigada de Jardineria; dos administratius pels departaments d'Urbanisme i Serveis Generals i un Llicenciat en Humanitats per l'Arxiu Municipal. El regidor d'Hisenda i Personal, Jaume Gila, ha manifestat que «aquesta iniciativa representa una ajuda als joves amb dificultats per incorporar-se al mercat laboral, alhora que els proporciona experiencia a efectes curriculars».