Ofertes per treballar a Europa. El nou butlletí EURES del SOC, una aposta per la mobilitat europea. Alemanya, Països Baixos o França són alguns dels països amb oportunitats laborals actives

  • Serveis associats: Ocupació
  • Etiquetat com: ocupacio

Les persones interessades en treballar arreu d’Europa ja poden consultar el nou butlletí d’oportunitats laborals de la Xarxa EURES. El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) publica cada mes aquest recull, que facilita l’accés a les ofertes de feina dels països de l’espai comunitari a aquelles persones que vulguin iniciar un projecte de mobilitat laboral.

Aquest mes d'abril, es destaquen prop de 80 vacants per treballar a Alemanya, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Irlanda, Malta, Noruega, Països Baixos o Suècia, en sectors com el sanitari i farmacèutic, l’hostaleria, la mecànica o l’enginyeria, entre d’altres.

El butlletí, a més, posa a l’abast de les persones les fonts oficials per consultar tota la informació sobre la Xarxa EURES, així com dels esdeveniments que organitzen, com és el cas de les “Jornades Europees de l'Ocupació”, trobades dinàmiques de contractació en format online, que uneixen persones que busquen feina i empreses que busquen talent.

Serveis per a persones i empreses

La Xarxa EURES (European Employment Services) és una xarxa de cooperació per a l’ocupació i la lliure circulació de persones treballadores. Es va crear l’any 1994 i la promouen la Comissió Europea i els serveis públics d’ocupació de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), entre els quals hi ha el SOC.

Amb l’objectiu de garantir la igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania europea, ofereix serveis tant a les persones demandants d’ocupació com a les empreses.

Així, les persones rebran informació sobre les ofertes de feina disponibles, assessorament sobre condicions de vida i mercat de treball, accés a processos de selecció organitzats per personal assessor d’EURES o sobre les ajudes econòmiques vinculades a la mobilitat laboral.

En el cas de les empreses que participin a la Xarxa EURES, es poden beneficiar de l’accés a un sistema informàtic d’àmbit europeu que permet la difusió de les seves vacants i rebran informació sobre la disponibilitat de candidats/es, així com sobre aspectes legals i pràctics relacionats amb la mobilitat internacional.

Participar a la Xarxa EURES

Tant les persones com les empreses que vulguin rebre informació sobre la xarxa, poden adreçar-se a les oficines de treball del SOC, o bé contactar amb l’equip d’assessors/es EURES a les diferents províncies de de Catalunya: