No perdis el tren. Aquest pròxim 2017, les persones en situació d’atur que vulguin formar-se per aprendre un ofici o per millorar el seu perfil professional tenen un gran ventall d’opcions que els ofereix el centre de formació de Cepta

  • Categoritzat com: Ocupació
  • Serveis associats: Ocupació

La confederació empresarial acollirà en les pròximes setmanes l’inici dels programes de formació ocupacional, destinats a persones aturades, un paquet de formació que enguany és especialment important, ja que el nombre de cursos destinats a aquest segment de la població dobla el nombre de cursos d’aquista especialitat d’anys anteriors. L’inici dels cursos serà a partir d’aquest mes de desembre i el mes de gener del 2017.

En aquesta edició, destaquen amb força les propostes destinades a millorar i a implementar els coneixements d’idiomes en diferents nivells, ja que s’ofereixen cursos d’aprenentatge i domini de l’Alemany i l’Anglès, amb 5 nivells diferents per a cada idioma. Un cop finalitzats aquests cursos, els alumnes podran tenir accés als exàmens oficials dels diferents nivells que atorguen centres acreditats com Cambrigde i l’Institut Goethe. D’aquest últim, Cepta és l’únic centre de la província acreditat per avaluar aquesta certificació.

A més a més, el paquet de cursos que començaran a finals d’aquest any i que es desenvoluparan durant l’inici del 2017 també inclou programes formatius que persegueixen la certificació professional, és a dir, propostes que permeten assolir el certificat de professionalitat  i que aporten coneixements específics en diferents àrees.

Les propostes se centren en àrees com la Creació i Gestió de Microempreses (530 hores), Gestió Administrativa i Financera del Comerç (680 hores), Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals (450 hores), Organització i Gestió de Magatzems (410 hores), Confessció i Publicació de Pàgines web (580 hores), Gestió Ambiental (510 hores), Dinamització Comunitària (630 hores), Gestió Comercial de Vendes (630 hores), Anglès Gestió Comercial (220 hores) i Alemany Gestió Comercial (220 hores).

A partir del mes de gener, les instal·lacions del centre de formació de Cepta també acolliran els cursos transversals i sectorials, dirigits a treballadors en actiu.

CEPTA és l’únic centre acreditat de l’Institut Goethe a la província de Tarragona

Els alumnes de la confederació empresarial podran certificar el seu nivell d’aquest idioma a través d’un dels centres de més prestigi de la Unió Europea.

A partir d’ara, les persones que vulguin acreditar el seu nivell d’alemany amb una certificació oficial i de màxima qualitat tenen l’ocasió d’examinar-se a través de les instal·lacions de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), que s’estableix com l’únic centre de la província amb la certificació oficial que permet aconseguir els diferents nivells de l’idioma que atorga aquest centre de prestigi.

D’aquesta manera -i després del conveni de col·laboració que han signat les dues entitats- la CEPTA acollirà els diferents exàmens de nivell de l’idioma que aquesta institució cultural fomenta, cursos que compten amb l’acreditació del centre que fomenta la difusió de l’alemany a l'estranger, així com l'intercanvi i la cooperació cultural internacional.

Les titulacions d’idioma que acredita el Goethe Institut tenen validesa internacional i abracen tots els nivells del marc comú europeu de referència per a les llengües (MCER): des del nivell A1 per a principiants fins al C2 corresponent al nivell més alt d’idioma.