• Serveis associats: Ingesol EPEL

La tradicional SETMANA DELS ARTISTES de la Llar d’Infants Municipal Maria Dolors Medina consisteix en la presentació de l’obra d’un artista Cambrilenc als infants de 2 a 3 anys que posteriorment visita el centre educatiu i ofereix una proposta d’art relacionada amb la seva especialitat als infants que vulguin participar-hi.

Enguany l’artista convidada ha estat la Dolors Ortuño, nascuda l’any 1962 a Rincón de Seca, Múrcia, va venir a Catalunya amb sols 1 any d’edat i és veïna de Cambrils des del 1969. Va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis de Tarragona als anys 80 i es va decantar per l’escultura, majoritàriament amb fang, però també amb altres materials.

La seva obra s’inspira en la figura humana d’estil realista estilitzat en moments quotidians vinculats al poble.

Algunes de les seves escultures en bronze es poden veure a Cambrils, com “Les Remendadores”, “La Pagesia” o el “Nen Pescador” del port.

La Dolors forma part del grup d’artistes locals, participa en exposicions col·lectives i té un Taller d’Escultura a la vila, T-D’Ort on realitza les seves obres i imparteix classes de modelatge.

Els infants de les estances de Timbalers, Castellers i Gegants van gaudir el passat 22 de maig d’un matí d’experimentació amb fang blanc del que s’obtindran els peixets que decoraran el far vermell de Cambrils, peça exclusiva que la Dolors ha obsequiat a la Llar d’Infants. La proposta de fang s’ha relacionat amb el conte “El Far Vermell de Cambrils”, elaborat i il·lustrat per les educadores d’Infantil 2 de la Llar d’Infants Maria Dolors Medina, L’Aura F., la Bea R., la Gemma M. i la Maria G.

L’obra resultant s’exhibeix a la Llar d’Infants juntament amb la dels altres artistes que han participat al projecte.

La Setmana dels Artistes contribueix a fomentar la curiositat i interès per l'exploració d'alguns materials i tècniques plàstiques, tal i com indica el nou Decret 21/2023 d’Educació Infantil, i ho fa de manera significativa mitjançant el fil conductor de la narració d’un conte i de la mà d’una artista i professional cambrilenca.