• Serveis associats: Igualtat

Aquestes formacions estaran disponibles fins al mes de desembre.

 

Es tracta de dues auto-formacions, disponibles en format online:

  • Violència masclista: i jo què!”en col·laboració de Cooptècniques

Té l’objectiu de fer partícips als homes en el procés de lluita i implicació comunitària envers les violències masclistes, oferint eines per a que puguin desenvolupar rols masculins més igualitaris, respectuosos i no violents. És un contingut molt bàsic i  dirigit a tota la ciutadania, en especial als homes per a que puguin incorporar aquestes eines a la seva quotidiana.

 

  • Prevenció i abordatge de les violències masclistes digitals” en col·laboració amb Donestech.

Presenta un contingut a l’ordre del dia i de gran sensibilitat com són les violències masclistes en àmbits digitals i tot el que està suposant la seva detecció i identificació, a les mares, pares i professionals que treballen sobretot amb la població jove.

Ofereix un contingut conceptual i pràctic per tal de prevenir i obtenir eines per a l’abordatge d’aquestes violències masclistes.

Més informació:

 

Microcurs “Violència masclista: i jo què!”

Objectius:

  • Conèixer els aspectes principals i històrics de les masculinitats i les seves conseqüències en els diferents àmbits de la vida (salut, cura, relacions íntimes i interpersonals i violència)
  • Entendre els processos de canvi dels homes tant emocionals com cognitius i des d’una mirada psicosocial, i la seva relació amb les problemàtiques de la desigualtat i la violència i les seves solucions
  • Identificar, en els homes, les necessitats, els reptes i les oportunitats per fomentar la igualtat i eradicar les violències masclistes a través de la transformació masculina
  • Desenvolupar rols masculins més igualitaris, respectuosos i no violents dins dels àmbits personals i socials 

S’adreça a la ciutadania en general, homes, grups o entitats d’homes, entitats feministes, professionals que treballen amb homes i joves, els propis joves, representants polítics o institucionals o de moviments socials, o representants d’organitzacions empresarials o entitats.

 

 

Microcurs “Prevenció i abordatge de les violències masclistes digitals”

Objectius:

  • Contribuir a la identificació i detecció de les violències masclistes digitals més prevalent en la població jove així com contribuir a desenvolupar estratègies de prevenció per a la seva resposta.
  • Oferir un microcurs als i les professionals que treballin amb població jove, que faci un recorregut conceptual i pràctic per a la prevenció de les violències masclistes digitals.
  • Donar a conèixer i utilitzar estratègies i eines pràctiques per a donar resposta des de la prevenció a les violències masclistes digitals.

 S’adreça especialment a professionals que tinguin un paper rellevant en la detecció de les violències masclistes, especialment amb població jove, però el contingut del curs és d’interès de tota la ciutadania, atesa la importància i quotidianitat de les violències masclistes en àmbits digitals.

 

 

Com podeu accedir als cursos per fer-los?

 

1) Pàgina d’accés

https://snackson.com/DGVM/

 

2) Pàgina de registre

https://forms.gle/ykhMjNxRMocwx7cx5

 

3) Les instruccions d’accés es reben per correu electrònic

 

Fins al 15/12/23 està obert el període per inscriure’s als cursos.

Aquests tenen una durada d’entre 2 i 3 hores de dedicació, i es poden anar fent fins a la seva data de finalització (22/12/23)

 

Es fan a través de qualsevol dispositiu digital i són cursos d’autocorrecció i enfocats a generar sensibilitat en aquests àmbits i problemàtiques, així com compromís per a la contribució a l’eradicació de les violències masclistes en primera persona.  

Organitza: Subdirecció de Sensibilització i Prevenció de la Direcció General d’Eradicació de les Violències Masclistes, del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.