El diumenge 29 d'abril, a les 19:00 hores, concert a l’Església de Sant Joan Baptista de Reus. L'Schola Cantorum de la Selva del Camp interpretarà l'obra EL CARDENAL PROSCRIT, de Mn. Muntanyola i Mn. Miserachs.

El dijous 3 de maig, a les 20:00 hores, a l'església de Sant Agustí de Tarragona, presentació del llibre VIDAL I BARRAQUER, CARDENAL DE LA PAU de Mn. Muntanyola. La presentació anirà a càrrec de Mn. Manuel M. Fuentes Gasó, canonge i director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona mentre que l’acte serà conduït pel Sr. Carles Baches, president dels Gogistes Tarragonins.

Organitza: Gogistes Tarragonins.

El dimarts 15 de maig, a les 20:30 hores al Centre Cultural de Cambrils, presentació de la reedició del llibre de Mn. Muntanyola VIDAL I BARRAQUER, CARDENAL DE LA PAU. L'acte anirà a càrrec de Mn. Armand Puig Tarrech, Rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià. També intervindrà llegint unes paraules de l'editor d' Edicions  de l'Abadia de Montserrat, Pare Josep Massot, l'exconseller de la Generalitat de Catalunya Joan M. Pujals.

Organitza: Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer

El divendres 25 de maig, a les 21:00 hores, a l'església parroquial de Sant Andreu de la Selva del Camp, en homenatge a Mn Ramon Muntanyola, en el centenari del seu naixement, i al Cardenal Vidal i Barraquer, enguany que en fa 150 del naixement i 75 que va morir, exiliat, a Suïssa. Concert a càrrec de la coral Schola Cantorum (director, Joan M. Vilalta Masdeu - organista, Miquel Massana Cogul).

El diumenge 27 de maig, a les 18:00 hores, a l'església de Sant Joan de Reus, presentació de la reedició del llibre de Mn. Muntanyola VIDAL I BARRAQUER, CARDENAL DE LA PAU. L'acte anirà a càrrec del Sr. Joan M. Pujals Vallvé, exconseller de la Generalitat de Catalunya.

El dijous 7 de juny, a les 19:30 hores, a l'auditori de la Diputació de Tarragona (c/ Pere Martell, 2, Tarragona), presentació del documental HEREUS D'UN CARDENAL PROSCRIT, dirigit per Llúcia Oliva i realitzat per Germen Coll. Entrada lliure amb invitació, que trobareu a l'Auditori Diputació. Sense reserva prèvia, a partir del 4 de juny. Amb reserva prèvia - tel. 977 296 605 - protocol@dipta.cat-, i recollida el dia 7, una hora abans de la projecció.

El dijous, 21 de juny, a les 20:00 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20), LA SOL·LITUD DE REINVENTAR-SE, conferència de Mn. Manel Fuentes Gasó, director de l'Arxiu Arxidiocesà de l'Arquebisbat de Tarragona.

El divendres, 13 de juliol, a les 20:30 hores, a la Parròquia de Santa Maria del Mar de Salou (carrer de l'Església, 26, Salou), concert en commemoració del 150è aniversari del naixement del cardenal Vidal i Barraquer i del centenari de Mn. Muntanyola, a càrrec del Cor i Orquesra Amics de la Catedral de Tarragona).

El dijous 30 d'agost, al Museu Molí de les Tres Eres de Cambrils, inauguració de l'exposició temporal VERDAGUER SEGRESTAT. L’exposició abraça el període que va de la Segona República a l’inici de la Transició (1931-1977) i presenta com el poeta va ser instrumentalitzat pel franquisme. El govern de Franco, des del primer moment, va presentar Verdaguer com un geni de la nació española, just en el mateix període que Vidal i Barraquer more a l’exil. Es podrà visitar fins el dia 4 de novembre.

El diumenge 2 de setembre, a les 12:00 hores, al Centre d'Interpretacióde l'Art Rupestre de Montblanc (antiga presó de Montblanc), presentació de la reedició del llibre de Mn. Muntanyola VIDAL I BARRAQUER, CARDENAL DE LA PAU. L'acte anirà a càrrec del Sr. Joan M. Pujals Vallvé, exconseller de la Generalitat de Catalunya.

El dijous 13 de setembre, a les 20:00 hores, a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí de Cambrils, Missa commemorativa de la defunció del Cardenal. Presidirà l’eucaristia el Sr. Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol i Balcells.

Organitza: Parròquia de Santa Maria de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

El dimarts 18 de setembre, a les 20:00 hores, a la Sala d'Actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20), conferència FRANCESC D'A. VIDAL I BARRAQUER I EL CATALANISME, a càrrec de Mn. Ramon Corts i Blay, sacerdot, historiador i vicerector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona.

Organitza: Ajuntament de Cambrils. Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

El dimecres 26 de setembre, a les 20:00 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20), conferència ELS ARXIUS DE LA FAMÍLIA VIDAL-BARRAQUER CONSERVATS A L'ARXIU NACIONAL DE CATALUNYA, a càrrec de Josep Fernández Trabal i Jordi Domingo Sánchez, arxivers de l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Acte inclós dins del XIII Cicle de Memòria de Tardor.

Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d'Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

El diumenge 30 de setembre visita VIDAL I BARRAQUER, BISBE DE SOLSONA per segur la petja del Cardenal al bisbat de Solsona amb visita guiada, entre d'altres espais, al Museu Episcopal, a la catedral de la capital del Solsonès o el cementiri noucentista d'Olius, obra de Bernardí Martorell. Acte inclós dins del XIII Cicle de Memòria de Tardor.

Inscripcions a l’email:  museu@cambrils.org o bé al telèfon 977794528.

Lloc de sortida: parada d’autobús de l’Avinguda Adelaida davant del Molí de les Tres Eres.

Hora de sortida: 8.30 hores.

Preu:  20 euros on s’hi inclou l’autobús, les visites guiades, les entrades als recintes i el dinar.

Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Col·labora: Diputació de Tarragona i Ajuntament de Solsona.

El Dimecres 3 d'octubre, a les 19:00 hores, al Santuari de la Mare de Déu del Camí, Commemoració del 150è aniversari del naixement del Cardenal Vidal i Barraquer. Conferència FRANCESC VIDAL I BARRAQUER, CARDENAL DE CATALUNYA, a càrrec del P. Josep Massot Muntaner, monjo benedictí de Santa Maria de Montserrat, filòleg, historiador i assagista. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i Director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

A continuació Concert a càrrec de l’Escolania de Montserrat.

Recollida d’invitacions al Patronat Municipal de Turisme i al Centre Cultural a partir del  20 de setembre

Organitza: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any cardenal Vidal i Barraquer.

Col·labora: Diputació de Tarragona

Es prega la màxima puntualitat a l’acte. No es permetrà l’entrada una vegada començat. Aforament limitat.

El divendres 5 d'octubre, a les 20:00 hores, a la parròquia de Santa Maria de Cambrils, Commemoració del 150è aniversari del bateig del cardenal Vidal i Barraquer. Missa concelebrada presidida pel Sr. Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol Balcells. Durant la litúrgia intervindrà la Coral Verge del Camí de Cambrils, que enguany celebra el seu 50è aniversari. Organitza: Ajuntament de Cambrils. Parròquia de Santa Maria i Comissió Any cardenal Vidal i Barraquer

El dimecres 17 d'octubre. a les 17:30 hores, a la sala d'actes del Casal d'Avis de Cambrils, conferència VIDAL I BARRAQUER, LA FAMÍLIA I EL POBLE, a càrrec del Dr. Francesc Vidal-Barraquer Mayol. Acte inaugural de les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran de la URV a Cambrils.

Organitza: Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran de la URV a Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

El divendres 19 d'octubre, a la sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils, inauguració de l'exposició VIDAL I BARRAQUER, DIÀLEG I COHERÈNCIA.

Acte inclòs dins del XIII Cicle de Memòria de tardor.

Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Col·labora: Diputació de Tarragona i Arxiu Nacional de Catalunya.

El dilluns 29 d'octubre, a les 20:00 hores, a la Sala d'Actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid 18-20), Conferència VERDAGUER VERSUS VIDAL I BARRAQUER: JOC DE MIRALLS, a càrrec del Sr. Francesc Roig Queralt, escriptor i president de Càritas Catalunya.

Acte inclòs dins del XIII Cicle de Memòria de tardor.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils, Campus Extens de la URV i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

El dimarts 30 d'octubre, a les 20:00 hores, a la Torre del Port de Cambrils, inauguració de l’exposició fotogràfica REMENDADORES amb imatges de dones de la Platja de Cambrils realitzades després de la Guerra Civil per la Sra. Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer, una de les fotògrafes catalanes pioneres. L’exposició estarà oberta fins el 2 de desembre de 2018.

Acte inclòs dins del XIII Cicle de Memòria de tardor.

Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils, Campus Extens de la  URV i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Col·labora: Arxiu Nacional de Catalunya.

El dissabte 17 de novembre, a les 20:30 hores, a l'Església de Sant Pere Apòstol de Cambrils, concert a càrrec del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona sota la direcció de Mn. Miquel Barbarà i Anglès. Entre altres obres s’interpretarà El prevere i el cardenal, amb text i música del professor Josep-Enric Peris i Vidal. (Scherzo simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i Llorach i el cardenal Vidal i Barraquer). Entrada gratuïta.

Organitza: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Col·labora: Parròquia de Sant Pere de Cambrils

El dimecres 21 de novembre, a les 20:00 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20), conferència COP D'ESTAT, ANTICLERICALISME I REVOLUCIÓ AL 1936, a càrrec del Dr. Josep Sánchez Cervelló, degà de la Facultat de Lletres de la URV i catedràtic d'Història Contemporània del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV.

Acte inclòs dins del XIIIè Cicle de Memòria de Tardor.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils, Campus Extens de la  URV i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

El dimecres 28 de novembre, a les 20:00 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20), taula rodona EL CARDENAL DE CAMBRILS: HUMANISME I ESPIRITUALITAT amb la presència de Mn. Josep Raventós Giralt, rector de la Parròquia de Santa Maria de Cambrils (1985-2006) i coautor amb Albert Manent de l’Església clandestina a Catalunya durant la guerra civil 1936-1939. També intervindrà la Dra. Margarita Mauri Álvarez, professora d'Ètica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i autora del llibre El pensament del cardenal Vidal i Barraquer. L’acte, inclòs al XIII Cicle de Memòria de tardor, serà moderat per Gerard Martí Estrada, director del Museu d’Història de Cambrils.

Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

El dijous 13 de desembre, a les 19:30 hores, al Cinema Rambla de l'Art (Rambla Jaume I, 35, tlf. 977 368 838), projecció del documental HEREUS D'UN CARDENAL PROSCRIT, dirigit per Llúcia Oliva i realitzat per Germen Coll. Tracta sobre la resistència de l’església tarragonina al franquisme durant el període que comprèn l’exili del cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer i la tornada de les seves despulles a Tarragona. Aquest documental es va presentar el 7 de juny de 2018 a l’Auditori de la Diputació de Tarragona. Posteriorment se celebrarà un sopar col·loqui amb la directora Sra. Llúcia Oliva.

Informació i reserves: Cinema Rambla de l’Art.

Organitza: Comissió Any cardenal Vidal i Barraquer.

El dijous 17 de gener de 2019, a les 20 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20), presentació del llibre La mitra de l’exili a càrrec del seu autor, Dr. Manuel Castellet i Solanas, catedràtic emèrit de matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Expresident de l’Institut d’Estudis Catalans. Història novel·lada sobre el cardenal Vidal i Barraquer. La trama se situa entre els anys 1936 i 1943.

Editorial Gregal.

Organitza: Comissió Any cardenal Vidal i Barraquer.

EL dilluns 21 de gener de 2019, a les 19:00 hores, a la Catedral de Tarragona, ofrena floral a la tomba del cardenal Vidal i Barraquer. Tot seguit a les 20:00 hores, homenatge diocesà al Cardenal Vidal i Barraquer. Missa presidida pel Sr. Arquebisbe de Tarragona Mons. Jaume Pujol Balcells.

Organitza: Arquebisbat de Tarragona i Comissió Any cardenal Vidal i Barraquer.

El dimarts 21 de febrer de 2019, a les 19:30 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20), projecció d’un documental biogràfic sobre el Cardenal Vidal i Barraquer. Recital poètic a càrrec de Pere Navarro amb poemes de Mn. Muntanyola  i interpretacions musicals a càrrec de l’Escola Municipal de Música.

Organitza: Ajuntament de Cambrils. Comissió Any cardenal Vidal i Barraquer.

Col·labora: Escola Municipal de Música de Cambrils.

El divendres 15 de març de 2019, a les 19:00 hores, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Cambrils, presentació del llibre El cardenal Vidal i Barraquer, una vida en imatges de Manel Tarés Lagunas i Pedro Otiña Hermoso. Cloenda de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Organitza: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any cardenal Vidal i Barraquer.

Programa de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer