Presentació

Presentacio Any Cardenal Vidal i Barraquer     Crònica gràfica any Cardenal Vidal i Barraquer      Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer          Programa d'actes             Arxiu Família Vidal-Barraquer

   

             Francesc d'Assís Vidal i Barraquer                     Homenatges de Cambrils al Cardenal                  Han escrit sobre el Cardenal

PÀGINA EN RECONSTRUCCIÓ. DISCULPEU LES MOLÈSTIES

Enguany s'escauen un seguit d'efemèrides entorn de la figura del Cardenal Francesc d'Assís Vidal i Barraquer, fill il·lustre de la vila de Cambrils. En concret se celebra el 150 aniversari del seu naixement a Cambrils, el dia 3 d'octubre de 1868; el 75 de la seva mort a l'exili, a Friburg (Suïssa), el dia 13 de setembre de 1943; i el 40 del retorn de les seves despulles, el dia 15 de maig de 1978, dipositades a la Cripta de la capella de Sant Fructuós, a la Catedral de Tarragona, donant compliment al que ell havia disposat en el seu testament espiritual.

La figura del Cardenal Vidal i Barraquer ha anat sempre lligada als conceptes de pau, de reconciliació i de concòrdia, d'aquí el qualificatiu "Cardenal de la Pau" que li va atorgar el seu biògraf, mossèn Ramon Muntanyola. Pau, reconciliació i concòrdia que tant necessitem en aquests moments històrics que estem vivint actualment. La Comissió organitzadora de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer ha volgut donar el màxim relleu a la celebració d'aquestes efemèrides.

És per aquest motiu que ha preparat tot un seguit d'activitats amb la finalitat de perpetuar la seva memòria i fer conèixer la seva vida i el seu missatge, tant a nivell eclesial com a nivell civil, que queda reflectit en el programa que teiu a les mans i en aquesta web.

Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer, 2018.