Conjunt d'activitats i jornades culturals programades de forma periòdica. Participa-hi!

El Departament de Cultura de l'Ajuntament segueix treballant i com cada any, organitza l'exposició Artistes de Cambrils. Les dates previstes són del 10 de maig al 14 de 2024, a la Sala Àgora de l'Edifici Consistorial.

L'únic requisit per a poder participar en aquesta exposició col·lectiva és estar empadronat/da a Cambrils.

Per participar, cal presentar el full d’inscripció al Punt d’Informació de l’Ajuntament, que està situat a la planta baixa de l’edifici, sempre que sigui possible o al correu cvila@cambrils.cat o a través d'instància a la seu electrònica de l'Ajuntament de Cambrils. El termini de presentació del full d’inscripció finalitzarà el dijous 18 d'abril a les 14 h.

Per motius d'organització de l'acte i l'elaboració dels materials de difusió, NO es podran acceptar inscripcions passada aquesta data.

El període d’admissió de les obres serà de divendres 19 d'abril fins al dijous 25 d'abril, en l’horari següent: de dilluns a divendres de 8.30 a 14 h, al Punt d’Informació de l’Ajuntament de Cambrils. Recollida d'obres, 13 de juliol.

Dimensions lliures. Preguem que les dimensions de l’obra no siguin excessives, al voltant de 1 m x 1 m, ja que l’espai de la Sala Àgora és limitat.

Inauguració, 10 de maig a les 20 h

Ruta pels carrers del Port, tots els dimecres.

PENDENT PROGRAMACIÓ CAMBRILEJA 2024

A CAMBRILS, DONEM SUPORT A LA CULTURA. Cada any s'ofereixen dos cicles de Concerts a la Cripta, el cicle de primavera i el cicle de tardor. Les entrades es podran comprar de forma anticipada a través de la plataforma https://codetickets.com

Aquest any el cicle de tardor tindrà lloc de febrer juliol de 2024, l’organitza l’Ajuntament de Cambrils, juntament amb l’Associació Coral Verge del Camí i Cambrils La Mar de Jazz.

Programa de Concerts de Primavera 2024

2024_Cripta_primavera_caratula.png

Venda anticipada a www.codetickets.com

 

El Dia Internacional de la Dansa va ser instaurat l'any 1982 per iniciativa del Comitè de Dansa Internacional de l'Institut Internacional del Teatre de la UNESCO.

Cada any un personatge del món de la dansa mundialment reconegut emet un missatge internacional que circula per tot el món amb la voluntat de comunicar que la dansa és un dels mitjans d’expressió més antics de la humanitat i està per sobre de la política, les barreres culturals i ètniques. La dansa és un llenguatge comú entre els pobles.

Cambrils fa 19 anys que es va unir a aquesta celebració amb l'objectiu d'aproximar la dansa al públic en general i col·laborar amb la creació de nous públics per al futur.

El festival de dansa de Cambrils 2024 es va celebrar al Parc del Pinaret, el dia 29 d'abril a les 18 h, organitzat per l'Ajuntament, escoles de dansa i associacions.

cartell DIA INTERNCIONAL DE LA DANSA.jpeg

Abril, mes de llibres i flors per excel·lència! Amb DIES DE LLIBRES A CAMBRILS us apropem un trosset de la nostra literatura!

La lectura i la literatura prenen el protagonisme durant el mes d’abril a Cambrils. El Departament de Cultura de l’Ajuntament organitza un any més el programa Dies de llibres a Cambrils amb la intenció de fomentar les activitats literàries.

Una programació variada de la que en gaudeixen des dels més petits fins al públic ben adult.

Cal fer inscripció prèvia a tots els actes, per email a centrecultural@cambrils.cat o per telèfon al 977 36 90 60

DIES DE LLIBRES A CAMBRILS 2024 (clicar)

El Departament de Cultura des del 2001 que organitza l'activat de "Diumenges al Teatre", el programa fa, doncs, 22 anys en actiu. Durant l'any es programen dos cicles de quatre actuacions cada un: un que es va de gener a abril i l'altre del setembre al desembre, tot coincidint amb el calendari escolar.

Les actuacions es realitzen el penúltim o últim diumenge de mes, pensant en un diumenge amb família. Els espectacles estan adreçats a nenes i nens d’entre 3 i 12 anys, i són una forma diferent de què coneguin nous valors, introduint-los en un món de fantasia, màgia, emoció...

El preu de l’entrada és de 6 euros. El departament compta amb el suport del Grup de Teatre La Teca, que cedeix el Teatre del Casals per a realitzar les representacions, a través de la signatura d'un conveni.

A5FLAYER PRIMAVERA xarxes.jpg

El col·lectiu Cambrils Art Total ens mostra els seus treballs al passeig Miramar

El CAT- Col•lectiu d'Art Total de Cambrils, amb la col•laboració de l'Àrea de Cultura, organitza cada estiu des de l'any 1995, el Mercat d’Art, que consisteix en la instal•lació d’unes parades on els artistes de l’Associació exposen i venen les seves obres.

En els seus inicis, el Mercat d'Art es va situar a la plaça de la Vila i posteriorment es va traslladar al Port de Cambrils, on es continua realitzant avui dia.

El Mercat d'Art té lloc els dos primers diumenges de mes de 10 a 14 h, durant els mesos d'octubre a mitjans de juny. I de mitjans de juny al 30 de setembre, tots els dissabtes de les 18 h a les 01 h, exceptuant els dos dissabtes de la Fira de rebaixes que es substituiran per un diumenge i dilluns d'agost.)

El Servei Local de Català de Cambrils forma part del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, de la xarxa del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL té l'objectiu de facilitar el coneixement i promoure l'ús de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits. L'Ajuntament de Cambrils forma part del CPNL des de l'any 1992.

Els artistes cambrilencs obren les portes dels seus tallers durant la Festa de la Immaculada

Els Tallers Oberts a Cambrils, activitat impulsada des del Departament de Cultura de l’Ajuntament, que al 2023 va arribar a la seva 16a edició, té com a objectiu apropar els artistes cambrilencs al públic durant els dies de la Festa Major de la Immaculada, i d'aquesta manera poder conèixer la seva obra i el seu procés creatiu.

PREPARANT LA 17a EDICIÓ PER LA FESTA DE LA IMMACULADA 2024