Una activitat en la qual també hi participarà la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils

  • Serveis associats: Biblioteca

RÀDIO CAMBRILS, 21/05/2024

Torna l’activitat 'Llegir té premi', la iniciativa del Departament de Cultura en col·laboració amb la plataforma digital ‘Legiland’ que té com a objectiu promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i joves durant les vacances d’estiu. Una iniciativa cultural en la qual també hi participarà la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils.

Hi poden participar fins a 1.500 infants i joves que tinguin el carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya. S’organitza en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys i una tercera categoria per a equips. El carnet de la biblioteca és la targeta que identifica al participant com a usuari de les biblioteques públiques de Catalunya. 

Els participants podran seleccionar les lectures entre més 1.100 títols en català, castellà, anglès i títols de lectura fàcil. La selecció de les obres permet oferir un seguit de propostes de lectura adequades a l’edat i interessos, des de llibres clàssics fins a les darreres novetats de la literatura juvenil. Algunes de les lectures es troben disponibles per llegir a la mateixa plataforma, a BiblioDigital, el servei de préstec digital de les biblioteques públiques de Catalunya, o a través de la xarxa de biblioteques públiques. Els participants hauran de respondre a una sèrie de preguntes sobre allò que hagin llegit. Amb els encerts, aconseguiran punts que els permetran pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles digitals i pujar en les classificacions per optar a més premis. Des de les biblioteques faran el seguiment virtual de l’activitat lectora dels seus usuaris i podran fer recomanacions i animar-los a mesura que llegeixen i progressin en el joc.

L’organització enviarà a les seves biblioteques de referència els premis físics: rellotges intel·ligents, punts de llibre i lots de llibres infantils i juvenils perquè els usuaris puguin anar a recollir-los.