El contacontes s'emmarcava dins de del cicle d'activitats Dies de Llibres i va reunir una dotzena de famílies.

  • Serveis associats: Biblioteca

REVISTA CAMBRILS, 14/04/2023

Laura Asensio va protagonitzar ahir a la tarda una lectura de contes a la Biblioteca Josep Salceda i Castells en el marc de les jornades Dies de Llibres que organitza l'Ajuntament de Cambrils. L'activitat, dirigida a nens de més de 3 anys, va acollir una dotzena de famílies a la planta baixa de la biblioteca.

Tots els relats explicats per Asensio tenien com a temàtica els dracs, amb motiu de la diada de Sant Jordi. De fet, la contacontes va iniciar l'espectacle preguntant a la canalla pels seus coneixements sobre la llegenda i va poder comprovar que eren alts. A partir d'aquí, els va introduir la història del Zoc, un petit drac que va a l'escola per aprendre el seu ofici. Allí li ensenyen a volar, rugir i escopir foc... I Asensio va aprofitar per ensenyar als infants les mateixes funcions i aquests van aprofitar per fer el que no se'ls permet fer mai a una biblioteca: rugir.

Amb aquest to juganer, els nens van connectar ben aviat amb Asensio que va fer de narradora, però també d'actriu, posant veu al protagonista de la història i a la resta de personatges, saltant d'un cantó a l'altre de l'escenari, disfressant-se de princesa i cavaller, etc. Les aventures del Zoc a l'escola de dracs van mantenir enganxats als petits fins al final d'aquest primer conte, que va durar uns 30 minuts, i després se'n va llegir un altre. Aquí ja només van aguantar els més pacients.