El programa inclou en una sessió de contes per la igualtat de gènere, un taller de poesia, contes per nadons i un acte pel Dia Mundial de la Poesia. El Club de Lectura Adult celebrarà una trobada oberta per comentar un llibre d’Almudena Grandes amb dues filòlogues de la URV.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils ha programat activitats al voltant del Dia Mundial de la Poesia i en el marc de les Jornades de la Igualtat de Gènere durant aquest mes de març. El calendari s’obrirà el Dia Internacional de la Dona amb l’espectacle familiar per la igualtat “Contes per als bons tractes” a càrrec de Sílvia Palazón, que s’estrenarà al Canal Youtube de la Biblioteca el 8 de març a les 18 hores (https://www.youtube.com/user/CanalBibCambrils).

Aquest mes de març també s’han organitzat dues activitats relacionades amb la poesia per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. La primera proposta és un taller pràctic de poesia amb Helena Martínez-Ferreruela, que es portarà a terme el mateix dia 21 de març a les 19 hores a la biblioteca. Durant la sessió es parlarà de com llegir un poema, i dels principals aspectes que cal tenir presents com ara el tema, l’estructura, els recursos literaris o el ritme, exemplificant la teoria amb poemes de la mateixa autora.

L’endemà dimarts, 22 de març, a les 18:30 hores, la poesia continuarà essent la protagonista de la biblioteca amb la lectura conjunta del poema “Si puc” de Gabriel Ferrater i de diverses traduccions del text en diferents llengües, a càrrec de l’alumnat del Servei de Català de Cambrils (CNL Àrea de Reus) i membres dels clubs de lectura de la Biblioteca.

A més, a les 19 hores el Club de Lectura Adult celebrarà una trobada oberta a lña biblioteca per comentar el llibre “Malena es un nombre de tango” d’Almudena Grandes, amb M. Dolores Jiménez i M. José Rodríguez, del Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili (URV), inclosa dins de les Jornades per la Igualtat.

D’altra banda, el 22 de març a les 17 hores Eva González oferirà l’Hora del Conte per Nadons al Centre Cultural amb “Història d’un jardí”, adreçada a infants de 18 mesos a 3 anys.

Finalment, les persones inscrites als clubs de lectura es continuaran trobant per posar en comú diversos llibres. El Club de Lectura Fàcil es reunirà tots els dimarts amb Helena Martínez-Ferruela del Servei Local de Català i el 25 de març el Club de Lectura Infantil comentarà el llibre “Pippi Calcesllarges” amb Rosana Andreu i el Club de Lectura Juvenil celebrarà una nova sessió dinamitzada per Sílvia Palazón. Les persones interessades en formar part d’algun club de lectura, es poden inscriure a l’activitat a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat.