El relat de Marta Montserrate i Maria Garriga descobreix als més petits els elements festius de Cambrils

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

REVISTA CAMBRILS, 15/04/2023

Per segona tarda consecutiva, la planta baixa de la Biblioteca Josep Salceda i Castells es va omplir de nens, nenes, pares i mares per escoltar la lectura d’un conte. Dimecres, la narradora va ser Laura Asensio i ahir, dijous, ho van fer Marta Montserrate i Maria Garriga. El conte escollit va ser «El Pere ha perdut la clau», obra d’elles mateixes, que presenta tots i cada un dels elements festius de Cambrils.

Les autores del llibre —il·lustrat, per cert, per Marta Nolla— van presentar la breu història amb uns titelles que elles mateixes movien i feien parlar. El nombrós públic, que no va deixar pràcticament espai als nouvinguts, només es va despistar a causa d’un petit problema tècnic a l’inici del conte que va endarrerir el començament.

A través de la narració, els petits van poder conèixer als gegants, el Cabo Quiñones i la Galera, així com als bastoners, els diables i els castellers. El Pere havia perdut la clau i tots ells l’ajuden a trobar-la. Els nens que coneixien el conte, van acompanyar amb aplaudiments el ritme de les cançons i reaccionaven emocionats a les preguntes de les narradores.

Després de tan sols 10 minuts, l’activitat emmarcada en els Dies de Llibres organitzats per l’Ajuntament va arribar al final deixant a molts amb les ganes de més. Si aquests nens volen seguir coneixent els elements festius de Cambrils, hauran de fer-ho a la vida real.