És una activitat emmarcada en el Dia Mundial de la Poesia

  • Serveis associats: Biblioteca

RÀDIO CAMBRILS, 18/03/2024

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils celebrarà aquesta setmana el Dia Mundial de la Poesia, que es commemora el 21 de març, amb una tertúlia que conduirà la poetessa i responsable del Servei Local de Català de Cambrils, Helena Martínez Ferreruela. Serà aquest dimecres a les 19:00 hores a la seu de la mateixa biblioteca i amb la col·laboració del Campus Extens de la URV.

La tertúlia s’ha organitzat per donar pautes a les persones que volen llegir poesia, però que li tenen por perquè la consideren difícil. Helena Martínez Ferreruela ha aclarit que l’objectiu és donar pautes per a tots aquells lectors i lectores que vulguin endinsar-se en la lectura de poemes.

La poetessa ha comentat que la tertúlia està pensada, tant per a persones que llegeixen habitualment poesia com per aquelles que en no estar acostumades se’ls fa difícil. En definitiva, la intenció és donar eines i que els i les lectores sàpiguen què buscar en una poesia.

Helena Martínez Ferreruela, que també és col·laboradora de Ràdio Cambrils amb l’espai ‘Espurnes de llengua’ és lectora de poesia des de sempre. Primer va estudiar Filologia Hispànica i després Catalana. Mentre estava a la universitat ja es va anar especialitzant en la poesia. Té dos llibres publicats ‘Odissea Menor’ i ‘La Casa de les Absències’, aquest darrer poemari va ser mereixedor del Premi Pont Vell de Poesia Vila de Montblanc 2022. 

Les persones interessades en participar a la tertúlia es poden inscriure al correu electrònic bib@cambrils.cat.