• Serveis associats: Biblioteca

RÀDIO CAMBRILS, 28/08/2023

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils dedicarà bona part de la programació del mes de setembre a la cultura del vi. I és que l’equipament cultural de Cambrils està dintre d’un cicle que organitza des de ja fa uns anys el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya dedicat a les lletres i el vi. Aquest pròxim més, doncs, des de la Salceda i Castells s’han organitzat tres activitats on el vi tindrà el seu protagonisme.

L’edició d’enguany del programa ‘Lletres i vi’ es dedicarà al cinema, ja que cada any s’intenta parlar del vi des de disciplines diferents. Així ho ha explicat a Ràdio Cambrils, la bibliotecària Eva Ferré.

La primera activitat que es durà a terme serà un taller que porta per nom ‘El vi a la gran pantalla’ i anirà a càrrec de Mireia Iniesta, màster en Cinema Audiovisual Contemporani per la Universitat Pompeu Fabra. Serà el dimarts 19 de setembre a les 18:00 hores. La segona proposta relacionada amb el vi serà el dijous 28 d’agost, a les 19:00 hores. Al Centre Cultural es farà el passi del documental ‘Deconstruint el vi’. Una activitat que s’ha organitzat conjuntament amb l’ACTE, l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Encara hi haurà un altre acte sobre el vi. Aquest adreçat als preadolescents i adolescents. A la mateixa Biblioteca es varà un taller sobre ‘Tinta i vi’. ES durà a terme el divendres 29 d’agost, a partir de les 18:00 hores.

Però a la Biblioteca Josep Salceda i Castells s’han preparat altres actes per al mes de setembre que no tenen res a veure amb el vi. El primer serà el dijous 21 d’agost, a les 18:00 hores. Es realitzarà una hora del contes per a canalla d’entre 2 i 6 anys. Es presentarà el llibre infantil ‘Emma, perquè la lluna està trista? La farà la seva autora, Carolina Aguilar. I el dimarts 26 d’agost, a les 19:00 hores, es durà a terme una sessió del club de lectura adult. Es parlarà del llibre ‘Nicolau’ d’Anton Veciana, que estarà present a la sessió.