Una representació de dansa a partir de poemes de Joan Brossa dins del cicle “Balla’m un llibre” encetarà dilluns la programació de desembre. L’obra de l’escriptor italià Cesare Pavese centrarà la sessió en obert del Club de Lectura Adult del 16 de desembre.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

Una representació de dansa, l’hora del conte pels més petits i una sessió el Club de Lectura Adult al voltant de l’escriptor italià Cesare Pavese són les activitats més destacades de la programació de desembre de la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils.

La primera activitat es titula “Balla’m un llibre: Olor de menta” i està programada per dilluns, 2 de desembre, a les 19 hores. Es tracta d’una peça de dansa d’Emma Riba i Laura Alcalà a partir de poemes escènics de Joan Brossa per commemorar el centenari del naixement del poeta.

L’activitat s’emmarca dins del cicle “Balla’m un llibre”, que és un projecte de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’acostar la dansa a les persones usuàries de les biblioteques públiques.

Aquest desembre la biblioteca també oferirà l’hora del conte “L’àvia Pepa i el cocodril”. La sessió adreçada a infants de 0 a 3 anys amb pares i mares està programada pel dimecres 11 de desembre a les 18 hores.

Finalment, el 16 de desembre a les 19 hores se celebrarà una trobada en obert del Club de Lectura Adult titulada “Cesare Pavese. Poesia o prosa?”, a càrrec de Víctor Feliu i Isabel Castro, que inclourà un petit recital poètic. A partir del recull Fira d'agost (1944) i d'una antologia poètica, les persones assistents descobriran la poesia de la prosa, les històries dels poemes i la bellesa en tot el conjunt.

El programa es completarà amb les activitats per a persones inscrites: dues trobades del Club de Lectura Fàcil dedicades a llegir i comentar Viu la Festa!: festes i tradicions catalanes de Mireia Estapé (2 i 16 de desembre), les sessions setmanals del taller de lectura en veu alta Llegim + per alumnes de 3r de primària (3, 10 i 26 de desembre), la trobada mensual del Club de Lectura Infantil sobre el llibre El segrest de la bibliotecària de Margaret Mahy (13 de desembre) i la trobada mensual del club de Lectura Juvenil sobre la novel·la El nido de Kenneth Oppel (13 de desembre).

La biblioteca tancarà els dies 6 i 7 de desembre i per Nadal del 23 al 31 de desembre.

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE DESEMBRE

Balla’m un llibre: Olor de menta

Representació de dansa a partir de poemes de Joan Brossa

Dilluns 2 de desembre a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Olor de menta, d’Emma Riba i Laura Alcalà. Peça de dansa a partir de poemes escènics de Joan Brossa, per a commemorar el centenari del naixement del poeta, dins del cicle Balla’m un llibre.

Projecte de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’acostar la dansa a la als usuaris de les biblioteques públiques.

L’àvia Pepa i el cocodril

Hora del conte per a infants de 0 a 3 anys

Dimecres 11 de desembre a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, L’àvia Pepa i el cocodril, hora del conte per a infants de 0 a 3 anys, amb els pares i mares.

Cesare Pavese. Poesia o prosa?

Sessió en obert del Club de lectura adult al voltant de l’obra de l’escriptor italià

Dilluns 16 de desembre a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, sessió en obert del club de lectura adult per parlar de l’obra de Cesare Pavese. Poesia o prosa? amb Víctor Feliu i Isabel Castro.

A partir del recull Fira d'agost (1944) i d'una antologia poètica descobrirem la poesia de la prosa, les històries dels poemes i la bellesa en tot el conjunt. La trobada inclourà un petit recital poètic.

Activitats per a inscrits

Club de lectura fàcil

Trobada per a parlar i comentar la lectura escollida

Dilluns 2 de desembre a les 17.30 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, i dilluns 16 de desembre a les 17.30 h, al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils, sessions dedicades a llegir i a comentar Viu la festa!: festes i tradicions catalanes, de Mireia Estapé, amb la coordinació de Rosa Ma Fusté, directora de la biblioteca. La sessió del 2 de desembre inclourà una breu visita guiada a la biblioteca.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells en col·laboració amb el Servei Local de Català.

Per a inscrits al club.

Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils

C/ Sant Plàcid, 18-20

Llegim+

Sessions setmanals que afavoreixen i acompanyen el procés d'aprenentatge lector millorant la dicció

Dimarts 3, 10 i 26 de desembre de 17.30 a 18.15 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, taller per a alumnes de 3r de primària en el que els nens i nenes llegeixen llibres en veu alta, per torns i també es treballa la dicció, l’entonació i la comprensió lectora.

Per assistir-hi caldrà inscriure's prèviament.

Club de lectura infantil

Trobada mensual del club per a comentar el llibre El segrest de la bibliotecària

Divendres 13 de desembre a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, trobada per a comentar el llibre El segrest de la bibliotecària, de Margaret Mahy, amb la coordinació de Rosana Andreu.

Activitat per a inscrits.

Club de lectura juvenil

Trobada mensual del club per a comentar la novel·la El nido

Divendres 13 de desembre a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, trobada per a comentar la novel·la El nido, de Kenneth Oppel, amb la coordinació d’Eva Ferré.

Activitat per a inscrits.