Al seu canal de Youtube es poden trobar recomanacions de llibres disponibles en aquest servei de préstec de continguts digitals. Des d’Ebibliocat tothom pot accedir als continguts digitals de les biblioteques públiques de Catalunya. Les persones que no tenen el carnet de la biblioteca també es poden donar d’alta en aquests moments de confinament.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils promociona la lectura a través d’Ebibliocat. El servei municipal ha inclòs algunes recomanacions de llibres disponibles en aquesta plataforma, entre les accions de promoció de la lectura que està portant a terme.

Les recomanacions i propostes es poden seguir a través del canal de Youtube https://www.youtube.com/user/CanalBibCambrils i des dels perfils a les xarxes socials Twitter i Instagram @bibliocambrils. El personal de la biblioteca respondrà les consultes que es rebin a través del formulari «Contacta amb nosaltres» que es troba al web www.cambrils.cat/biblioteca.

Ebibliocat

Ebibliocat és el servei de préstec de continguts digitals de les biblioteques públiques de Catalunya, accessible a través del carnet de lector. En aquests moments de confinament, però, hi ha l’opció de donar-se d’alta virtualment a totes aquelles persones que així ho desitgin, encara que no disposin de carnet.

A la plataforma es poden trobar llibres de diverses temàtiques -ficció i coneixements, tant per a adults com per a infants-, revistes, pel·lícules, audiollibres i accés a documentals, música, a enciclopèdies, i a idiomes.

Com accedir a la plataforma?

Si no es disposa de carnet, cal entrar a: http://catalunya.ebiblio.es/ayuda/E0360/ca/carnet.htm, triar la demarcació, emplenar el formulari, i emprar el codi temporal que es rebrà al correu electrònic, junt amb un PIN que s’haurà d’afegir al registre de l’enllaç.

Si es disposa de carnet, cal donar-se d’alta a l’apartat EL MEU COMPTE de: https://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/ amb el número de carnet i crear un codi alfanumèric de 6 posicions. Un cop fet això ja es pot gaudir dels serveis d'Ebibliocat: https://catalunya.ebiblio.es/opac/#index.

Ebibliocat permet fer una vista prèvia dels documents. En cas que interessin, hi ha l’opció de prestar-los (si estan disponibles), o reservar-los (si estan prestats). Es pot realitzar la lectura des de dispositius mòbils (amb l’app ebiblio per a dispositius IOS i Android), o llegir en línia des de l’ordinador o lector electrònic. En aquest últim cas cal tenir instal·lat el programa Adobe Digital Editions i autentificar-lo (http://catalunya.ebiblio.es/ayuda/E0360/ca/instalacio.htm)

Es pot consultar la guia completa d'Ebibliocat en el següent enllaç: https://biblioteques.gencat.cat/web/.content/tematic/biblioteques/catalegs/ebiblio/documents/Guia-dus-deBiblio.pdf